Že petič so v Križevcih zapeli in zaplesali mlajši in starejši

Tradicionalna kulturna prireditev, ki ponuja vpogled v kulturno delovanje mladih in starejših, pod organizacijskim vodstvom Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 19. januar 2020 ob 19:16
Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Tradicionalna kulturna prireditev, ki ponuja vpogled v kulturno delovanje mladih in starejših, se je pod organizacijskim vodstvom Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru že petič odvila v dvorani v Križevcih. Veliko občanov se je zbralo v prijetni dvorani in zavzeto spremljalo nastope mladih in starih. Prireditev »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši« je ponovno lepo povezoval s svojim žametnim glasom ter tekočo preprosto in duhovito besedo, Bojan Rajk, znanec z radijskih valov. Za govorniškim odrom je uvodno besedo podala neumorna predsednica DU Milica Hamler.

Kar uro in pol dolg kulturni program so izpolnili: otroci iz vrtca Križevci, mladi kitarist in pevec iz OŠ Križevci, Ljubiteljska pevka, članica DU Križevci gospa Matilda Slavič, z deklamacijo so se predstavili učenci OŠ Križevci, folklorna skupina KD Cven, učenke OŠ Križevci so ob spremljavi kitar zapele, veteranski kvartet Jeruzalem, KD Križevci s skečem, pevke »Soside« KUD Anton Kempl in folklorna skupina Janka Divjaka iz Kapele. Za uvod in zaključek pa je nastopila skupina »Veseli Prleki«, katerih posameznice so tudi prejele priznanja za nastope in ohranjanje pesmi na preprostih ljudskih instrumentih. Nagrade sta vročili gostji Mira Rebernik Žižek iz JS kulturne dejavnosti Ljutomer ob pomoči Silve Duh sicer tudi občanke Občine Križevci in nastopajoče v skeču. Med nastopi pa je besedo povzel tudi podžupan Občine Križevci, Bogomir Gaberc.

Ob koncu pa so bili vsi sodelujoči in obiskovalci vabljeni v občinsko dvorano na bogat prigrizek domačih dobrot in pijače za vse okuse. Vse to so pripravili člani aktivnega Društva upokojencev Križevci v zadovoljstvo vseh obiskovalcev. Prihodnje leto pa se zopet vidimo na novi prireditvi dveh generacij, kar je obljubil tudi animator g. Rajk.

J. G.



Več v Kultura in izobraževanje