Gasilke in gasilci PGD Koračice so se zbrali na 71. letnem občnem zboru

Zaslužnim članicam in članom so podelili priznanje in zahvale, po uradnem delu pa je sledila pogostitev in zabava z ansamblom Asi

Ivan Trunk, sreda, 29. januar 2020 ob 19:34
71. občni zbor PGD Koračice

71. občni zbor PGD Koračice

V soboto, 18. januarja, so se gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Koračice zbrali v gasilskem domu na 71. letnem občnem zboru društva. Na začetku občnega zbora je Avgust Bec predsednik PGD Koračice pozdravil vse navzoče, nato so izvolili delovno predsedstvo, katerega je vodil Janko Vrbančič, nakar je sledilo branje poročil.

Predsednik je v poročilu za leto 2019 navedel naslednje: priredili so gasilsko tekmovanje za pokal PGD Koračice, izbirno gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Sveti Tomaž. V času občinskega praznika so priredili 2 dogodka: 1. čevapčijado ter zabavo za mlade, katero so priredili mladi gasilci in veliko vrtno veselico s Poskočnimi muzikanti. Septembra so organizirali dan gasilca GZ Sveti Tomaž in svečano praznovanje ob 70. letnici PGD Koračice. V letošnjem letu in prihodnjih nekaj let si je društvo zadalo nabavo novega vozila AC 24/60. Za novo vozilo so se priprave začele že v letu 2019, v letošnjem letu 2020 gre društvo v nabavo vozila in zbiranjem denarja. Novo vozilo AC 24/60 bo dobavljeno in predano v uporabo v drugi polovici leta 2021.

V poročilu poveljnika za leto 2019 je poveljnik Boris Nidorfer povedal naslednje: v letu 2019 so operativni gasilci opravili 8 intervencij, članice in člani so se udeleževali različnih tekmovanj, se izobraževali in usposabljali in tako je društvo dobilo devet prvih posredovalcev. V letu 2019 je društvo nabavilo 17 delovnih oblek, dve obleki za visoke temperature in dve svečani obleki.

Na koncu uradnega dela so zaslužnim članicam in članom podelili priznanje in zahvale ter napredovanje vsem, ki so se izobraževali.

Nato so besedo dobili še gostje, kateri so pozdravili in nagovorili zbrane na občnem zboru. Po uradnem delu je sledila pogostitev in zabava z ansamblom Asi.



Več v Kultura in izobraževanje