Na občnem zboru PGD Krištanci-Šalinci podelili priznanja

Člani PGD Krištanci-Šalinci so se zbrali pod streho svojega domovanja v Šalincih na občnem zboru

Prlekija-on.net, petek, 7. februar 2020 ob 08:43
Občni zbor PGD Krištanci-Šalinci

Občni zbor PGD Krištanci-Šalinci

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Krištanci-Šalinci, so se zbrali pod streho svojega skromnega domovanja v Šalincih. Prostor je bil, kot običajno, zelo ogret, zato je bilo potrebno odložiti topla oblačila. Od vabljenih gostov so se udeležili: predsednik Gasilske zveze Ljutomer tovariš Andrej Rus, predsednica KS KŠG gospa Slavica Sunčič, ki je s pooblastilom, v imenu odsotne županje pozdravila zbor, predsednik PGD Grlava tovariš Dušan Novak, predsednica Krajevne organizacije rdečega križa gospa Sonja Koroša. Vsak od njih je kratko spregovoril, pohvalil delo prostovoljcev in zaželel uspešno delo tudi v naprej, čeprav pogoji niso ravno navdušujoči. Malo obširneje pa je o delu Gasilske zveze spregovoril tovariš Andrej Rus.

Sicer pa je zbor, pod vodstvom predsedujočega Ivana Žigerta, brez zapletov obdelal dnevni red z vsemi poročili. Za overovatelja sta bila izbrana: Dominik Pučko in Srečko Čirič.Posameznim, prizadevnim članom pa sta predsednik GZ Ljutomer tovariš Andrej Rus in predsednik društva Matjaž Osterc podelila:

Priznanje za gasilca pripravnika sta prejela: Timoteja Koroša in Žan Cof
Priznanje za 10 let sodelovanja v PGD so prejeli: Valentina KorošaNejc CofSara Gabor in Julija Osterc.
Priznanje za 20 let sodelovanja v PGD je prejel Renato Karba.
Priznanje Gasilske zveze 2. Stopnje je prejel Stanislav Kuzma.
Plakete veteranov so prejeli: Janez BožičMarjan Rus in Alojz Karba.

Žal zaradi obolelosti, nekaj nagrajencev ni bilo prisotnih. Pod točko »razno«, pa so prišla tudi vprašanja, ki niso v domeni gasilcev in zato se je v veliki večini podprla zahteva za sklic zbora Krajevne skupnosti Krištanci, Šalinci, Grlava, kjer bi se po skoraj petih letih o vsem razpravljalo na zboru vseh krajanov KS KŠG. Po zaključku rednega dela so pridni člani društva na mize prinesli obilo hrane in pijače, duet »Leona Kuzme« pa je pričel z izvajanjem prijetnih viž, ki so privabile na prostor počasi tudi plesalce. Otvoritveni ples je seveda pripadel predsedniku PGD Krištanci, Šalinci in njegovi ženi. Veselo druženje s plesom se je nadaljevalo daleč v noč in močan veter zunaj ni motil nikogar.

G.J.



Več v Kultura in izobraževanje