Prešernov dan za starostnike v Radencih

Prostovoljci so pripravili ob 8. februarju zanimivo prireditev

Suzana Ficko, torek, 11. februar 2020 ob 15:32
O Prešernu ob čaju

O Prešernu ob čaju

V Domu starejših občanov Radenci, ki je v lasti SeneCure, so prostovoljci tega dne pripravili ob 8. februarju zanimivo prireditev. V knjižnici doma so ob 10. uri vsi skupaj zapeli "Žive naj vsi narodi...", h čemu sta jih pozvala DOSOR-jeva prostovoljca, Vida in Filip, nato pa so vsi zelo občuteno prisluhnili Mariji Erveš, ki je kot ambasadorka prostovoljstva v tem domu, zelo podrobno razložila ustvarjalno pot tega umetnika, ki je na prestol poetike postavil našo pesem.

Zatem je zaigrala na pianino Marija Kamnik, beseda pa je bila dana Vidi in Filipu,ki sta skozi zapete pesmi ter recitacije nadaljevala pesnikovo življenjsko pot. Še dvakrat se je oglasila s pianinom Marija, kjer so navzoči dodali svoje glasove. Ob zaključku je Marija Erveš pozvala k besedi Amalijo, ki je prebrala pesem dolgoletne članice DOSOR-ja, Brigite Živec, ki je žal že pokojna. Njena pesem ima naslov "Prisluhnimo Prešernu".

Po dobri uri druženja je sledila pogostitev s čajem in rogljički, kar so pripravili v domski kuhinji. Naj ob zaključku spomnimo na sodelujoče v prireditvi: Marija Erveš, Vida Toš in Filip Matko, ob pianinu Marija Kamnik in članica literarnega krožka Amalija Prelog Kuzmič.

Foto: Marija Erveš



Več v Kultura in izobraževanje