Takšne »mrcine« plavajo v babinski gramoznici

V gramoznici živijo res kapitalni krapi, smuči, ščuke in somi, kar znajo povedati tudi delavci, ki tam še vedno kopljejo gramoz

Prlekija-on.net, nedelja, 16. februar 2020 ob 16:45
Lov na krapa v babinski gramoznici

Lov na krapa v babinski gramoznici

Strastni ribič Dejan Sovič, član ekipe SBS Tactical Baits, ki svoje podvige v ribolovu dokumentira v svojem blogu, je pred kratkim objavil videoposnetek in zapis o krapolovu v gramoznici Babinci. Kot je zapisal, je lov na krapa v tej gramoznici bil dober in dobrodošel izziv. Po njegovem mnenju pa je babinska gramoznica ena najtežjih voda za ribolov v Sloveniji, saj globina gramoznice na nekaterih mestih presega 30 metrov, v vodi pa je tudi veliko školjk, ki rastejo na skoraj vsem, kar leži v vodi. Tako te ostre školjke lahko prerežejo tudi najdebelejše lakse, zaradi česar je tu v preteklosti izgubil že precej rib.

Krapolov na način ujemi in spusti v gramoznici si lahko ogledate v videu.

Gramoznica Babinci sicer obsega 13 ha vodne površine, v njej pa živijo res kapitalni krapi, smuči, ščuke in somi, kar znajo povedati tudi delavci, ki tam še vedno kopljejo gramoz. Ribiška družina Ljutomer v gramoznico vsako leto vlaga okoli tono krapov in do sto komadov merskih smučev. Gramoznica pa je poleti zelo priljubljena tudi pri kopalcih, ribe pa se takrat iz plitvin pomaknejo v notranjost, v globlje dele gramoznice.

Objavil/a Ribiška Družina Ljutomer dne Sreda, 29. januar 2020


Več v Zanimivosti