Članice in člani PGD Gabrnik so se zbrali na 91. občnem zboru

Pregledali so preteklo leto in se ozrli naprej, podelili priznanja, po končanem uradnem delu pa je sledila pogostitev in zabava do jutranjih ur

Ivan Trunk, sreda, 19. februar 2020 ob 22:17
Občni zbor PGD Gabrnik

Občni zbor PGD Gabrnik

V soboto, 8. februarja, so se članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Gabrnik zbrali v gasilskem domu že na 91. rednem letnem občnem zboru društva. Na začetku občnega zbora je Miran Muhič predsednik PGD Gabrnik pozdravil vse prisotne na zboru, nato so izvolili delovno predsedstvo, katerega je vodila Valerija Mlinarič. Potem so ljudske pevke Juršinci v kulturnem programu zapele nekaj pesmi. V poročilu predsednika za leto 2019 je predsednik med drugim povedal naslednje: svečano so praznovali 90 let PGD Gabrnik, svojemu namenu so predali novo gasilsko vozilo GV/M1, več pa v govornem prispevku, kjer je predsednik podrobno navedel vse kar se je dogajalo lani pri PGD Gabrnik.

Miran Muhič:

V poročilu poveljnika za leto 2019 je poveljnik Roman Frlež povedal naslednje: operativni gasilci so bili lani zelo delovni, štirikrat so posredovali pri gašenju požara v naravi, štirikrat so posredovali ob poplavi v Juršincih, Dragoviču in Gabrniku, čiščenje ceste in odtokov. Priprave ekip za gasilska tekmovanja in izobraževanje članstva. Pomagali so ekipi veterank pri urjenju za gasilska tekmovanja, saj so se uvrstile na letošnjo državno prvenstvo. Za leto 2020 so si v plan dela zadali veliko aktivnosti in nalog: obisk občnih zborov drugih društev, ter udeležba na občnem zboru GZ Juršinci, udeležba članov na Florjanovi nedelji, postavitev prvomajskega drevesa pri gasilskem domu, organizacija gasilskega tekmovanja za pokal občine Juršinci, organizacija strokovne ekskurzije, organizacija dneva odprtih vrat v mesecu oktobru, ureditev zemljišča pri gasilskem domu, ki bo služilo kot vadbeni poligon.

Potem je bilo na dnevnem redu še podelitev priznanj, napredovanj in beseda gostov. Pri besedi gostov so zbrane pozdravili Daniel Mlinarič predsednik GZ Juršinci, predstavniki povabljenih društev in Alojz Kaučič župan občine Juršinci, ki je gasilce zelo pohvalil pri njihovem delu, več lahko slišite v govornem delu župana.

Alojz Kaučič:

Po končanem uradnem delu je sledila pogostitev navzočih na občnem zboru in zabava do jutranjih ur.



Več v Kultura in izobraževanje