Pustovali so tudi v SeneCura Radenci

Ker je bil letošnji pust ravno v času zimskih počitnic za šoloobvezne otroke, so letos stanovalce prišli pozdravit otroci iz radenskega vrtca Radenski mehurčki

Prlekija-on.net, sreda, 26. februar 2020 ob 21:59
Pustovanje v SeneCura Radenci

Pustovanje v SeneCura Radenci

V domovih za starejše je osamljenost največja tegoba, s katero se soočajo starostniki. A ni vsak dan enak.

Tak, veseli dan je sigurno pustni torek, ko se ga razveselijo vse generacije. Obujanje spominov med starejšimi generacijami in težko pričakovanje med tistimi najmlajšimi.

Tako je pustovanje v SeneCura Radenci tudi letos bilo odeto v pisane barve v spremljavi klovnove trobente. Predvsem je izstopala ekipa drugega nadstropja, kjer je gospodinja Silvija prevzela nalogo policistke, stanovalce pa s pomočjo zdravstvenega osebja našemila v roparje. Vsi »aretirani« so do konca dneva bili oproščeni.

Ker je bil letošnji pust ravno v času zimskih počitnic za šoloobvezne otroke, so letos stanovalce prišli pozdravit otroci iz radenskega vrtca Radenski mehurčki. Zapeli so nekaj pesmic, zaplesali kolo-kačo med poslušalci in se na koncu posladkali z pustnimi krofi. Po njihovem nastopu je sledila pustna tombola z praktičnimi dobitki, ki sta jo vodili Andreja in Sandra.

V popoldanskih urah pa je stanovalce in zaposlene SeneCure Radenci čakalo presenečenje, obiskali so jih kurenti iz Ptuja.

Besedilo in foto: Kavčič Anja



Več v Družabno