Pripravili prvo letošnjo Zelemenjavo

Ni jih pregnal mrzel veter in izmenjalo se je mnogo tistih, ki so prinesli semena, tudi sadike ter tistih, ki so se oskrbeli s semeni solate, kumar, buč, fižola, boba, paprike, paradižnika, čilija...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. marec 2020 ob 07:30
Lotmerška Zelemenjava

Lotmerška Zelemenjava

Kot »Frišni upokojenki« sva imeli z Martino veliko idej, kako si popestriti čas v pokoju. Ena teh je bila tudi Zelemenjava. Začeli sva v letu 2016. Širil se je krog tistih, ki se trudijo ohranjati domača semena in jih širiti naprej. Poleg semen radi izmenjujemo tudi sadike zelišč, zelenjave in tudi pridelke.

Letošnja prva zelemenjava je bila v soboto, 29. februarja. Ni nas pregnal mrzel veter in izmenjalo se je mnogo tistih, ki so prinesli semena, tudi sadike ter tistih, ki so se oskrbeli s semeni solate, kumar, buč, fižola, boba, paprike, paradižnika, čilija... in namesto prinesenih semen, dali svoj dar za Društvo Rast na OŠ Cvetko Golar.

Seveda smo tudi tokrat organizatorke poskrbele za topel napitek in primorsko ocvirkovko. Zelemenjava je poleg izmenjave semen, sadik, izkušenj vrtnarjenja... tudi družabni dogodek, ki nam popestri sobotno dopoldne, vedno pa spoznamo tudi kakšno novo ljubiteljico ali ljubitelja vrtnarjenja.

V prepričanju, da je prihodnost res v naših rokah, vas že sedaj vabimo na majsko zelemenjavo.

V imenu organizatork: Marija Pušenjak



Več v Kultura in izobraževanje