Na upravni enoti se izvajajo le nujne upravne storitve življenjskega pomena

O stopnji nujnosti upravne naloge bo odločeno individualno na podlagi presoje odgovorne osebe

Prlekija-on.net, sreda, 18. marec 2020 ob 08:40
Na UE Ljutomer izvajajo le nujne upravne storitve

Na UE Ljutomer izvajajo le nujne upravne storitve

Iz UE Ljutomer so nas obvestili, da so med številnimi ukrepi, ki jih je sprejela Vlada RS za preprečevanje širjenja koronavirusa tudi ukrepi, ki zadevajo zmanjšan obseg poslovanja upravne enote.

Po predhodnem naročilu obiska upravne enote po telefonu (02-584-94/18) oz. preko elektronskega sporočila (ue.ljutomer@gov.si) ali preko navadne pošte se na upravni enoti izvajajo le nujne upravne storitve (življenjskega pomena).

Med nujne upravne naloge sodijo med drugim storitve, vezane na urejanje osebnih stanj, potnih listin in osebnih izkaznic.

O stopnji nujnosti upravne naloge bo odločeno individualno na podlagi presoje odgovorne osebe.
Do preklica se uvajajo ukrepi za stranke, ki se jih sprejema samo za najnujnejše primere

Izvajanje nalog na upravni enoti omejeno na najbolj nujne zadeve


Vlada RS je z Odlokom začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v RS zato se postopki registracije motornih vozil na upravni enoti več ne izvajajo.

V zvezi z navedeno prepovedjo bodo prometna dovoljenja in zavarovanja, ki jim bo v času epidemije koronavirusa potekla veljavnost (to je do 16. aprila), podaljšana do 16. maja 2020. Dokumenti bodo tako po preteku veljavni mesec dlje.

  • Tudi veljavnost vozniških dovoljenj, ki jim poteče rok veljavnosti, torej od danes 18. marca, do 16. aprila 2020, se podaljša do 16. maja 2020.
  • Do nadaljnjega so SPOT oz. eVem točke na upravnih enotah zaprte.
  • Nosilce kmetijskih gospodarstev obveščajo, da je prekinjeno urejanje podatkov v registru kmetijskih gospodarstev na upravnih enotah in vnos zbirnih vlog na lokacijah Javne službe za kmetijsko svetovanje.

Prosijo vas, da na spletni strani Ministrstva za javno upravo spremljate aktualne novice. Z obiskom spletne strani boste seznanjeni z vsemi aktualnimi podatki v zvezi s poslovanjem upravnih enot in izvajanjem upravnih storitev in vsakodnevnih življenjskih situacij.



Več v Kultura in izobraževanje