V SBMS testiranih 62 oseb, pozitiven ni bil nobeden

V ponedeljek so v bolnišnici zaprli jedilnico za vse zunanje obiskovalce in za krvodajalce

Prlekija-on.net, sreda, 18. marec 2020 ob 16:55
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota je zaradi epidemije in možnosti večjih potreb po hospitalizaciji bolnikov s pozitivnim izidom testiranih na novi koronavirus in s kliničnimi težavami sprejela dodatne ukrepe za ravnanje ob večjem številu okuženih pacientov.

Bolnišnica je oblikovala enoto Covid-19, ki je sestavljena iz enote za sum na Covid-19, in enote za bolnike s Covid-19. Nameščena je v posebni zgradbi, iz katere so izpraznili enoto NO-gripa.

V enoti za sum na okužbo s SARS-CoV-2 (1. nadstropje nekdanjega ginekološkega oddelka) so nameščeni pacienti s sumom na okužbo, ki potrebujejo oskrbo z kisikom:

  • za poškodbe skrbi kirurg (ki dela v urgentni ambulanti Urgentnega centra),
  • za druge skrbi zdravnik internist (ki dela v ambulanti Urgentnega centra) ali specialist ustrezne stroke.
V Sloveniji je potrjenih 286 primerov okužbe s koronavirusom

Potrjenih 286 primerov okužbe s koronavirusom


Ob postavljeni indikaciji za hospitalizacijo bodo odvzeli bris na okužbo SARS-CoV-2 in glede na rezultat na Covid-19 bo pacient ob negativnem rezultatu nameščen na ustrezni oddelek bolnišnice.

Bolnike z dokazano okužbo na Covid-19 bodo, dokler ne bodo zmogljivosti zapolnjene, prepeljali v Maribor. Po zapolnitvi zmogljivosti bodo hospitalizirani v enoti Covid-19 v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

V ponedeljek so v bolnišnici zaprli jedilnico za vse zunanje obiskovalce in za krvodajalce.

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so še sporočili, da je do danes bilo v Splošni bolnišnici Murska Sobota testiranih 62 oseb, pozitiven ni bil nobeden, so sporočili 



Več v Kultura in izobraževanje