Slavje zakoncev Dolinšek in drugih iz Radenec

Ustvarjalni natečaj v Turnišču 2011

Filip Matko, nedelja, 6. februar 2011 ob 22:20
Albina Kragelj, Zdravko Dolinšek in Manja Šturm Dolinšek

Albina Kragelj, Zdravko Dolinšek in Manja Šturm Dolinšek

Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče, ki ga kot predsednica vodi Danijela Apatič, je ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika pripravilo osrednjo prireditev Občine Turnišče v nedeljo, 6. februarja, ob 15. uri v Kulturnem domu Turnišče. Slovesni nagovor je imel župan Občine Turnišče Slavko Režonja.

S to prireditvijo so pravzaprav tudi zaključili letošnji literarno-likovno-multimedijski ustvarjalni natečaj ustvarjalcev vseh poklicev in starosti. Tako so podelili priznanja in nagrade najuspešnejšim ustvarjalcem: za literarna dela osnovnošolcev – višja stopnja (do 15 let starosti): 1. mesto Nika Köveš iz Turnišča, 2. mesto Veronika Černe in Vesna Teja Ristič, obe iz Logatca ter 3. mesto Ajda Novak iz Logatca in Niko Banfi iz Mostja pri Lendavi; za literarna dela odraslih (starejši od 25 let): 1. mesto Manja Šturm Dolinšek iz Radenec, 2. mesto Seiko Araki Gerl iz Celja ter 3. mesto Tilka Gider iz Murske Sobote in Jožica Kapele iz Sela pri Semiču; za likovna dela predšolskih otrok – vrtci (do 6 let starosti): 1. mesto Alina Kutoš iz Turnišča, 2. mesto Julija Leštan iz Stročje vasi in 3. mesto Tina Ratej iz Radenec; za otroška likovna dela – razredna stopnja (do 11 leta starosti): 1. mesto Benjamin Režonja iz Turnišča, 2. mesto Živa Gajser iz Stročje vasi ter 3. mesto Kaja Žižek iz Genterovec in Teo Hočevar iz Turnišča; za likovna dela odraslih (starejši od 15 let): 1. mesto Zdravko Dolinšek iz Radenec in Marija Ratnik s Tišine, 2. mesto Karel Kosednar iz Veščice in 3. mesto Albina Kragelj iz Radenec; za multimedijsko ustvarjalnost (ustvarjalci vseh starosti) – video: 1. mesto Leon Markoja iz Lipe in 2. mesto Herman Čater iz Celja; za fotografije: 1. mesto Herman Čater iz Celja, 2. mesto Miran Dominko iz Lendave ter 3. mesto Dean Horvat iz Črenšovec in Jelica Pantović iz Turnišča.

Po razdelitvi priznanj in nagrad je sledil ogled razstave nagrajenih del ter pogostitev v prostorih Občine Turnišče.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje