Kris se je predčasno vrnil v domovino

Kris, ki je bil rojen s spinalno mišično atrofijo in ki ga je lani spoznala vsa Slovenija, se je predčasno vrnil iz zdravljenja v ZDA, saj je nadaljevanje zdravljenja prekinila epidemija novega koronavirusa

Prlekija-on.net, sreda, 25. marec 2020 ob 12:51
Kris se je vrnil v Slovenijo

Kris se je vrnil v Slovenijo

Deček Kris, ki je bil rojen s spinalno mišično atrofijo in ki ga je lani spoznala vsa Slovenija, se je predčasno vrnil iz zdravljenja v ZDA, saj je nadaljevanje zdravljenja prekinila epidemija novega koronavirusa. Prevoz je bil opravljen z zasebnim letalom Bombardier Global Express, ki je ob 8. uri pristalo na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Na letalu so bili štirje člani posadke in trije člani družine Zudich, so sporočili iz društva Palčica Pomagalčica. Kris fizioterapij in pregledov že nekaj časa ni imel, vse manj pa je bilo na voljo pripomočkov za njegovo oskrbo, so še pojasnili v društvu.

Na pomoč pri organizaciji prevoza in vrnitve v domovino je priskočil predsednik države Borut Pahor, veliko oporo pa je nudil tudi vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter. Družina ob tem sporoča, da se Kris počuti dobro in da je biti doma zanje v teh hudih časih nekaj neprecenljivega. Sedaj se bodo umaknili v strogo izolirano okolje.

Krisova zgodba povezala Slovenijo

Krisova zgodba se je dotaknila celotne Slovenije, ko smo vsi stopili skupaj in pomagali z donacijami, da bi lahko prejel zdravilo, ki mu lahko pomaga. Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je lani v začetku oktobra na družabno omrežje Facebook objavilo poziv za zbiranje sredstev. Znesek je v nekaj dneh dosegel želeno in potrebno vsoto, dobra 2 milijona evrov za Krisovo zdravilo, vsota pa je nato bila tudi krepko presežena.

Kris po prejel zdravilo, foto: FB Go Help Kris

Mali Kris ima pomembno informacijo: jutri prejme zdravilo!


KRIS PONOVNO DOMA

SKUPAJ ZA KRISA Bil je petek, 20. marec 2020. Že nekaj dni sem s staršema Krisa čutila, da se mora Kris zaradi svetovne pandemije korona virusa vrniti domov. Poklicala sem dobrodelne škratke iz Predsedniške palače, ki so mi pomagali že v času največje slovenske dobrodelne akcije - Podari življenje. Urad predsednika RS se je srčno odzval in me povezal z gospodom Andrejem Šterom, človekom toplega srca. V telefonskih pogovorih je bilo čutiti sočutje. Že po treh dneh in treh nočeh so bile prižgane še zadnje zelene lučke za Krisovo vrnitev domov. Iskrena zahvala Uradu predsednika RS in gospodu Andreju Šteru, brez vas nam ne bi nikoli uspelo. Hvaležni do neba in še več. Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Sreda, 25. marec 2020
Kris je že lahko sedel sam brez opornice

Krisov napredek: sam že sedi in se igra brez opornice




Več v Slovenija