Pretepov na območju Ljutomera ni bilo

Da bi pomirili prebivalce, ki so se zaskrbljeni obrnili na nas, smo preverili za kakšne pretepe in razprtije bi naj šlo na območju Ljutomera, a uradnih informacij o tem ni

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. april 2020 ob 11:43
Tudi policistom PP Ljutomer z zbiranjem obvestil na terenu zadeve ni uspelo potrditi

Tudi policistom PP Ljutomer z zbiranjem obvestil na terenu zadeve ni uspelo potrditi

Po objavi Sveta javnega zavoda ZD Ljutomer, ki je izrekel javno podporo ZD in DSO Ljutomer, se je na nas obrnilo nekaj zaskrbljenih bralcev in bralk. Zanimale so jih predvsem dodatne informacije, o domnevni stigmatizaciji zdravstvenih delavcev ter razprtij in celo pretepov med občani na območju Ljutomera, ki bi se naj zgodili v tem času. V podpori, ki sta jo izrekla predsednik in namestnik Sveta javnega zdravstvenega zavoda ZD Ljutomer Dominik Štrakl in Luka Vučko, je namreč bilo zapisano, da so se "pojavile informacije, da se je znotraj naših mest in vasi začela izvajati stigmatizacija zdravstvenih delavcev. Prišlo je do razprtij, celo pretepov, med občani."

V DSO in ZD Ljutomer se te dni trudijo po vseh svojih močeh

Svet javnega zavoda ZD Ljutomer izrekel javno podporo ZD in DSO Ljutomer


Na podlagi tega smo nato preverili informacije o domnevnih pretepih, a uradnih zaznamkov o tem ni. Policija tako nima podatka, da bi na območju UE Ljutomer v zadnjih dneh prihajalo do tovrstnih konfliktov: "Policisti PU Murska Sobota o zadevi katero omenjate v vašem vprašanju (pretepi na območju Ljutomera) nismo prejeli nobene prijave. Tudi policistom PP Ljutomer z zbiranjem obvestil na terenu zadeve ni uspelo potrditi," nam je danes sporočila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi pri PU Murska Sobota.

Glede teh trditev, smo se dodatno obrnili še na Dominika Štrakla, kateri nam je poslal zapis. Slednji nam je dodatno poslal pojasnilo: "pred kratkim je bilo poročanje o nasilju v trgovni v Križevcih in Radgoni, nekakšno stigmo je mogoče opaziti iz pogovorov občank in občanov, tudi pod zapisi predstavnikov lokalnih oblasti je bilo moč zaslediti ogromno neprimernih komentarjev, ki pa so bili nekateri pozneje odstranjeni. Ker gre za neuradna opažanja ugotovljena iz pogovorov z občani in iz komentarjev na socialnih omrežji tudi piševa o »domnevnih«," nam je razložil Štrakl ter dodal: "Misliva pa, da je v najinem sporočilo najbolj pomembna podpora in zahvala vsem zdravstvenim delavcem in tudi vodstu ZD Ljutomer in DSO Ljutomer. Te dni nesebično ogrožajo svoje zdravje, da lahko naš zdravstveni sistem delu. Sama sva v teh zahtevnih časih čutila dolžnost, da se javno oglasiva in izraziva podporo."



Več v Črna kronika