Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj obiskal Občino Lenart

Minister se je seznanil z aktualno situacijo, analizirali so stanje, seznanili so ga s sprejetimi ukrepi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. april 2020 ob 16:39
Janez Cigler Kralj je obiskal Občino Lenart

Janez Cigler Kralj je obiskal Občino Lenart

Danes dopoldan je na Občini Lenart potekal delovni sestanek z ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem in državno sekretarko Matejo Ribič. Minister se je seznanil z aktualno situacijo, analizirali so stanje, seznanili so ga s sprejetimi ukrepi. Pogovarjali so se tudi o načrtih, med drugim tudi o alternativni lokaciji - prenovljenega Doma sv. Agate (bivši Črni les), kamor bi lahko namestili zdrave oskrbovance Doma svetega Lenarta v primeru pojava okužbe s COVID-19 med stanovalci v tem domu.

Na sestanku so ob županu Občine Lenart mag. Janezu Krambergerju sodelovali še: direktor Doma svetega Lenarta Zlatko Gričnik, direktor Zdravstvenega doma Lenart Jožef Kramberger in zdravnik odgovoren za Dom sv. Lenarta Mik Rebernik. Na enournem sestanku so ministra tudi obvestili, da je še vedno večji primanjkljaj pri zaščitni opremi, ki bi jo potrebovalo zdravstveno osebje - torej profesionalna zaščitna oprema, ki jo zdravstveno osebje potrebuje v primeru okužbe.

Več o današnjem sestanku pa župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger:Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje