Nastop MPZ Rožmarin

Filip Matko, sobota, 19. februar 2011 ob 21:58
MPZ Rožmarin

MPZ Rožmarin

Sobotni popoldan v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je 19. februarja, popestril nastop Mešanega pevskega zbora Rožmarin s Pertoče, ki deluje pri tamkajšnjem Kulturno turističnem društvu Sončnica. Že pomladi leta 2007 je prišlo do pobude za ustanovitev tega zbora, kar sta tedaj predlagala Alojz Kosednar in Andreja Nemec, zbor pa je bil ustanovljen 24. maja.

Tako je Alojz Kosednar od tedaj vodja zbora, Andreja Nemec pa je zborovodkinja. Pevci pojo ljudske in umetne pesmi, je pa član zbora, Stanko Vučak, napisal tudi besedilo nekakšne njihove himne »Gelenski fantje«, kajti prihajajo iz fare svete Helene. Običajno jih na frajtonerici spremlja Marjan Unger, a harmoniko igrata še Jože Kosednar in Drago Celec.

V MPZ Rožmarin se je menjalo že več pevcev, 19. februarja jih je v DOSOR-ju nastopilo sedem. Za uvod so zapeli svojo himno, nato pa znane ljudske in  umetne pesmi, ob spremljavi frajtonerice pa še nekatere pesmi slovenskih narodno zabavnih ansamblov. K tem so jim z veseljem in kar glasno pritegnili tudi stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki so jim takšni nastopi zelo blizu in dragoceni za popestritev vsakdanjika. Ob zaključku tokratnega nastopa je obveljal neke vrste dogovor, da bodo člani MPZ Rožmarin v DOSOR še prišli nastopat.


Več v Kultura in izobraževanje