V DSO Ljutomer trenutno še 21 okuženih stanovalcev

Stanovalce zelo razveseljuje glasba okrog doma, ki jo vsak dan ob 11. uri izvajajo prijazni Ljutomerčani in jim s tem sporočajo, da niso sami in so z mislimi mnogi z njimi

Prlekija-on.net, sreda, 6. maj 2020 ob 09:45
Stanovalce zelo razveseljuje glasba okrog doma

Stanovalce zelo razveseljuje glasba okrog doma

V torek je bilo v DSO Ljutomer odvzetih 52 brisov, od teh je ena oseba pozitivna. Ozdravelo je 11 stanovalcev in štirje zaposleni. Tako je v domu trenutno okuženih 21 stanovalcev, njihovo stanje pa je stabilno, so sporočili.

Stanovalce zelo razveseljuje glasba okrog doma, ki jo vsak dan ob 11. uri izvajajo prijazni Ljutomerčani in jim s tem sporočajo, da niso sami in so z mislimi mnogi z njimi. Veseli so tudi obiskov socialne gerontologinje in klicev organizatorke socialne mreže. Ne skrivajo pa tudi načrtov, saj že snujejo nove projekte v delavnicah, težko pričakujejo dan, ko se bo življenje v domu normaliziralo in bodo lahko spet zadovoljno in polno zaživeli. Zelo si pa želijo obiskov svojcev, pa tudi če bodo ti v tem trenutku organizirani samo na daljavo brez stikov.

V tem tednu na pobudo Cilke Jakelj, učenci GŠ Slavka Osterca igrajo pred domom stanovalcem in jim tako popestrijo dan, saj že skoraj dva meseca bijejo boj z okužbo koronavirusa. Stanovalci so navdušeni, saj z veseljem sodelujejo in nagradijo učence z aplavzom.

Pobudi so se pridružili tudi pri OI JSKD Ljutomer.

Naši učenci so podarili glasbo stanovalcem Doma starejših občanov Ljutomer. Na pobudo gospe Cilke Jakelj, sta učenca...

Objavil/a Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer dne Ponedeljek, 04. maj 2020


Več v Gospodarstvo