Prleki smo veseli lidje

Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž

Branko Košti, nedelja, 27. februar 2011 ob 16:571
Zadnji moment KD Slavko Osterc Veržej

Zadnji moment KD Slavko Osterc Veržej

V soboto so se v Kulturnem domu v Veržeju zbrali ljudje, ki jim je skupna ljubezen do negovanja, poustvarjanja in širjenja ljudskega glasbenega izročila. Pevci ljudskih pesmi in godci ljudskih viž iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje so se predstavili na vsakoletnem območnem srečanju. Domačini, člani KD Slavko Osterc iz Veržeja, katerim je Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ljutomer zaupala organizacijo, so prireditev naslovili "Prleki smo veseli lidje".

In res je bilo veselo. Pevci in pevke iz Bučečovec, Male Nedelje, Vučje vasi, Ključarovec in Veržeja so z veselimi in šegavimi ljudskimi pesmimi navdušili obiskovalce, dobro razpoloženje so popestrili še skupina Zadnji moment KD Slavko Osterc, godci ljudskih viž KD Manko Golar in mladi godec iz KD Anton Krempl Mala Nedelja Tadej Murkovič.

Srečanje je spremljal strokovni spremljevalec JS RS za kulturne dejavnosti Tomaž Rauh. Po prireditvi je vodje skupin seznanil s svojimi opažanji in podal usmeritve za delo v prihodnje. Prireditev ni bila tekmovalnega značaja, kljub temu pa bosta ena ali dve skupini, ki ju bo določil spremljevalec, predstavljali naše območje na regijskem srečanju.

TUNČEK ponedeljek, 28. februar 2011 ob 08:28

Tan ge se pojovijo Prleki je skos veselo in preprosto in praf je tak. Zake bi se lidje prenarejali in hteli biti neka gospoda, če smo lehko to ka smo, Prleki in ponosen sen na to, vujplen, ke tudi fsi drügi Prleki. Jaaa

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje