Uredila se je protiprašna zaščita na kasaški stezi

Voda za potrebe razpršenja po kasaški stezi ljutomerskega hipodroma se bo črpala iz lastne vrtine

Prlekija-on.net, petek, 8. maj 2020 ob 11:121
Protiprašna zaščita na kasaški stezi na hipodromu

Protiprašna zaščita na kasaški stezi na hipodromu

Na pobudo stanovalcev, ki živijo ob kasaški stezi na hipodromu v Ljutomeru, in Kasaškega kluba Ljutomer se je uredila protiprašna zaščita tekmovalne steze, voda za potrebe razpršenja pa se bo črpala iz lastne vrtine.

Medsebojni dogovor med Občino Ljutomer in Kasaškim klubom Ljutomer je bil podpisan v začetku leta 2020, preko zbiranja ponudb pa je bilo kot najugodnejše izbrano podjetje Vrtnarske storitve, Janko Kelenc s.p. iz Bukovcev, nadzor je izvajala družba ATRIJ d.o.o. iz Odrancev.

Na podlagi sklenjenega dogovora bo Občina Ljutomer za ta projekt namenila 35.000 evrov, razliko do pogodbene vrednosti v višini 13.737,46 evra pa krije Kasaški klub Ljutomer, ki pokrije tudi celotne stroške nadzora.

Kdaj bodo prve kasaške dirke, še ni znano

Kdaj pa bodo v Ljutomeru naslednje kasaške dirke pa še ni znano. Prve letošnje dirke in začetek nove sezone kasaških dirk bi v Ljutomeru moral biti že na velikonočni ponedeljek, 13. aprila, a je takrat bil prestavljen. Tako so se odločili v skladu s sprejetimi zaščitnimi ukrepi Republike Slovenije in NIJZ zaradi epidemije koronavirusa. Nov termin je bil 3. maj, a so tudi ta termin v skladu z navodili prestavlili do nadaljnjega.

Več o datumih bo znano ko se bodo začele sproščati omejitve, ki zajemajo šport in tako tudi kasaška tekmovanja. Od srede je sicer možno izvajati nekatere športne dejavnosti, a zaenkrat brez gledalcev. Ukrep pa zajema tiste športnike, ki so že usmerjeni v kakovostni ali vrhunski šport in so uradno registrirani po Zakonu o športu, kar omogoča nadzor, sledljivost ter spremljanje.



Več v Gospodarstvo