Nekateri ravnatelji podali pobudo za vrnitev učencev 4. in 5. razreda, drugi za vrnitev vseh

Na ministrstvu bodo skupaj s strokovnjaki vse pobude pretehtali tako z vidika aktualne epidemiološke ocene stanja v državi, kot seveda tudi zmožnosti in smotrnosti organiziranja pouka glede na vse strokovne smernice ter kadrovske zmožnosti šol

Prlekija-on.net, torek, 19. maj 2020 ob 19:07

"Včerajšnja vrnitev otrok v vrtce, učencev in dijakov v šole je bila uspešna. Zahvala za to gre tako ravnateljicam in ravnateljem kot učiteljicam in učiteljem, ki so se temeljito pripravili na ponovno vrnitev ter organizirali vse potrebno za uspešno izvedbo pouka. Tudi učenci in starši so pokazali veliko stopnjo razumevanja in pripravljenosti za nemoteno izvedbo vzgojno-izobraževalnega procesa v šoli." je v prvi oceni včerajšnjega odprtja vrtcev in šol na današnji novinarski konferenci poudarila ministrica za izobraževanje, šolstvo in šport, dr. Simona Kustec. Šole poročajo tudi o dobrem sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, šolski prevozi so potekali brez težav.

Na ministrstvu skupaj s strokovnjaki razmišljajo tudi o procesu šolanja v naslednjih tednih, glede česar so prejeli nekaj pobud. Zaradi same organizacije dela je Združenje ravnateljev Slovenije naslovilo prošnjo za premik začetka datuma za vrnitev učenk in učencev 9. razreda na 1. junij 2020. Nekateri ravnatelji so podali pobudo za vrnitev učencev 4. in 5. razreda, drugi pa za vrnitev vseh razredov po 1. juniju 2020. Na ministrstvu bodo skupaj s strokovnjaki vse pobude pretehtali tako z vidika aktualne epidemiološke ocene stanja v državi, kot seveda tudi zmožnosti in smotrnosti organiziranja pouka glede na vse strokovne smernice ter kadrovske zmožnosti šol.

Učenci so se po dveh mesecih ponovno vrnili v šole

Nekateri učenci po več kot dveh mesecih ponovno v šolah


V vrtce in glasbene šole se vrača večina otrok in učencev, pomoč šolam s prilagojenim programom

Približno polovica vrtčevskih otrok je včeraj zopet vstopila v vrtce. Kar nekaj vrtcev je že sporočilo, da se bo po 1. junija 2020 vanje vrnilo večje število otrok, zato bo potreben ponovni pregled in ocena smernic NIJZ. Vlada bo na današnji večerni seji obravnavala predlog za podaljšanje ukrepa plačila vrtca s strani države v primeru otrokove odsotnosti do 30. junija 2020.

V glasbene šole se bo v tem tednu predvidoma vključila večina učencev. Kadrovskih težav nimajo.

Da bi našli ustrezno rešitev tudi za šole s prilagojenim programom, se bodo danes sestali predstavniki ministrstva in predstavniki NIJZ ter poiskali možnosti za t. i. mobilne učitelje, ki izvajajo dodatno strokovno pomoč.



Več v Kultura in izobraževanje