Ob koncu epidemije nad Prlekijo in Prekmurjem poleteli domači piloti

Letala so vzletela z letališča Murska Sobota in preletela Gornjo Radgono, Ljutomer, Ormož, Lendavo, Grad na Goričkem in se vrnila v Mursko Soboto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. junij 2020 ob 16:121
Letala nad Ljutomerom

Letala nad Ljutomerom

V ponedeljek, 1. junija, so letala F-16 in pilatusi v zahvalo ob koncu epidemije covid-19 preletela slovenske kraje. Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA so opravili skupen prelet nad Slovenijo, patrulje Policije pa so ob tem v neposredni bližini bolnišnic prižgale modre luči. Z akcijo so se simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem, ki so bili oziroma so se vključili v sistem zaščite in reševanja ter vsem, ki so med epidemijo zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi.

Letalski polet iz Murske Sobote

Tako so letala poletela nad našimi kraji v zahvalo vsem ob koncu epidemije


A nad Ljutomerom, kjer smo imeli eno največjih žarišč koronavirusa v državi, letala niso letela, zato je znan prekmurski pilot Peter Podlunšek skupaj z lokalnimi piloti organiziral prelet, kjer so piloti preleteli tudi naš (pozabljen) del države. Polet je bil tudi kot del zaključka 100. obletnice priključitve Prekmurja k matični državi.

Nad našimi kraji so tako med 13.40 in 14.40 poletele tri skupine s po tremi letali. Letala so vzletela z letališča Murska Sobota in preletela Gornjo Radgono, Ljutomer, Ormož, Lendavo, Grad na Goričkem in se vrnila v Mursko Soboto.

Nad Ljutomerom smo letala lahko videli okoli 14. ure, ko so preletela mesto in nadaljevala pot proti Ormožu.

Letala F-16 in pilatusi bodo v zahvalo ob koncu epidemije covid-19 preletela slovenske kraje

Prelet letal nad Slovenijo ob koncu epidemije




Več v Zanimivosti