Na severovzhodu danes možen nastanek tudi kakšne supercelične nevihte

Predvsem v Prekmurju in na Štajerskem lahko nastane kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Ni izključen tudi nastanek kakšne supercelične nevihte, pravijo pri Neurje.si.

Prlekija-on.net, sreda, 3. junij 2020 ob 08:18
Danes ni izključen tudi nastanek kakšne supercelične nevihte, pravijo pri Neurje.si

Danes ni izključen tudi nastanek kakšne supercelične nevihte, pravijo pri Neurje.si

Agencija RS za okolje (ARSO) napoveduje, da bo v sredo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo predvsem na zahodu nadaljevale tudi v noč. Zapihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

V četrtek bo v vzhodni Sloveniji večji del dneva še povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 17 do 22, na vzhodu do 24 °C.

Prihod padavin nad Apače

Na severovzhodu že rdeč alarm za točo


Do petka zjutraj se bo dež razširil na vso Slovenijo. V drugi polovici noči in v petek zjutraj bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V petek čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, še se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Še bo vetrovno.

V soboto bo ob morju in v vzhodni polovici Slovenije dokaj sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

V Prekmurju in na Štajerskem lahko nastane kakšna močnejša nevihta

Pri Neurje.si ob tem navajajo, da bodo proti popoldnevu ponekod v severovzhodni Sloveniji nastale posamezne nevihte. "Te se bodo nato razširile tudi nad nekatere predele severne, osrednje in vzhodne Slovenije. Predvsem v Prekmurju in na Štajerskem lahko nastane kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Ni izključen tudi nastanek kakšne supercelične nevihte. Zvečer se bo ozračje v notranjosti Slovenije umirilo," navajajo.

⛈PROGNOZA NEVIHT⛈ Izdano: 3. 6. 2020 ob 8.00 Velja: 3. 6. 2020 od 13.00 do 24.00 Smer pomikanja neviht: sprva SZ ->...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 02. junij 2020