Pohod članov DU Križevci

Pot jih je vodila izpred svojih društvenih prostorov v Križevcih ob glavni cesti skozi Iljaševce, Staro Novo vas do samega konca naselja Vučja vas

Prlekija-on.net, sreda, 17. junij 2020 ob 11:25
Pohod DU Križevci

Pohod DU Križevci

Tudi člani Društva upokojencev iz Križevcev so pričakali sprostitve omejitev v zvezi z virusom Covid-19 in se podali na lahkotni pohod. Pa ni bil prav kratek, saj jih je pot vodila izpred svojih društvenih prostorov v Križevcih ob glavni cesti skozi Iljaševce, Staro Novo vas do samega konca naselja Vučja vas, kjer je vse udeležence lepo pogostila predsednica društva Milica Hamler na svojem domu. Celo pot je kot soorganizatorka vodila sproščeno druščino po pločniku in traktorskih poteh, stran od nevarnega in gostega prometa na regionalni cesti.

Slabih trideset udeležencev je po poti veselo kramljalo in si na poti morda pomagalo s pohodnimi palicami ali kolesi. Vsi so prišli do domovanja predsednice, kjer so bili hitro postreženi z domačim slanim pecivom in ajdovimi krapci. Seveda ni manjkala pijača, saj je vsakdo na poti le izgubil kakšno kapljo telesne tekočine, ki jo je seveda nujno nadomestiti.

Po okrepčilu pa je četica obiskala ekološko kmetijo, ki je kot zanimivost tudi rojstna domačija predsednice. Gospodar je vse razkazal in objasnil, marsikdo pa si je tudi kupil kakšen ekološki pridelek, oziroma izdelek. Največ pozornosti so pritegnili prašiči slovenske pasme »krškopoljec«, katere sedaj tam redijo, nadvse zanimive pa so bile tudi kokoši v prosti reji, ki so se zelo rade ukvarjale z vezalkami na obuvalih obiskovalcev. Morda jih je zavedla podobnost s črvi.

To je bila tudi zadnja postaja pohoda in potrebno se je bilo le še vrniti domov. Nekateri so si to olajšali s prevozom na štirih ali dveh kolesih, večina pa se je vrnila peš po isti poti do sedeža društva v Križevcih. Vsi računajo in se veselijo, da bodo omejitve še bolj sproščene, kar pomeni, da bo društveno življenje in aktivnost upokojenih članov lahko izvedlo še druge tradicionalne dogodke, o katerih bodo seveda vsi pravočasno obveščeni.

J.G.



Več v Družabno