V Ljutomeru po epidemiji izpeljali kasaške dirke, kjer je prišlo tudi do nenavadnega incidenta

V drugi dirki je prišlo do bičanja sotekmovalca. Sledila je denarna kazen ter prijava na disciplinsko komisijo in suspenz do odločitve komisije.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2020 ob 16:34
Kasaške dirke v Ljutomeru

Kasaške dirke v Ljutomeru

Prve letošnje kasaške dirke in začetek nove sezone kasaških dirk bi v Ljutomeru moral biti že na velikonočni ponedeljek, 13. aprila, a je začetek takrat bil prestavljen. Tako so se takrat odločili v skladu s sprejetimi zaščitnimi ukrepi Republike Slovenije in NIJZ zaradi epidemije koronavirusa. Nov termin je bil 3. maj, a so tudi ta termin v skladu z navodili prestavili do nadaljnjega.

V nedeljo, 21. junija, pa so nato le izpeljali kasaški dan, kjer je na sporedu bilo šest dirk. Kot je na dirkah povedal predsednik KK Ljutomer, mag. Janez Slavič, so v klubu vztrajali, da dirke morajo biti, saj se konji morajo preizkušati vsako leto in dokazati kar zmorejo, da lahko gredo tudi na državna prvenstva, dve, tri in štiri letnikov.

V prvi dirki, kjer so nastopili 3 do 6-letni slovenski kasači z zaslužkom do 500 evrov, je slavil Erotico z Milanom Žanom (KK Komenda). V drugi dirki so nastopili 3 do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 4.500 evrov. Prvo mesto je zasedel Brandy z Vesno Šuštaršič (KK Šentjernej).

Kazen in suspenz do odločitve disciplinske komisije

Druga dirka je bila tudi najbolj razburljiva, predvsem v finišu, kjer je prišlo do nenavadnega incidenta. Pri tem je namreč prišlo do bičanja sotekmovalca, ko je Franc Lovrenčič med dirko z bičem večkrat udaril Vita Šadla. Do vsega skupaj pa je prišlo, ko je Janez Dolinšek oviral Šadla, ki se je nato umikal in zapeljal pred Lovrenčiča. Kot je razvidno iz poročila o kaznih pri Kasaški zvezi Slovenije, je Lovrenčiču bila izrečena kazen za nešportno obnašanje - bičanje sotekmovalca, in s tem denarna kazen 300 evrov. Obenem je sledila prijava na disciplinsko komisijo in suspenz do odločitve komisije. Šadl je bil kaznovan s 40 evri in diskvalifikacijo zaradi oviranja, Dolinšek pa z 80 evri in diskvalifikacijo zaradi oviranja. To situacijo si lahko ogledate v videu od 1:04:10 naprej, kjer si lahko ogledate tudi celoten tekmovalni dan.

V tretji dirki, kjer so nastopili 3 do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 7.000 evrov, je zmago slavil Jubilee Street (Jože Sagaj ml., KK Ljutomer). V četrti dirki so nastopili 3 do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 9.000 evrov, zmagala pa je Louise Luna (Rene Hanžekovič, KK Ljutomer).

V peti dirki so nastopili 3 do 14-letni EU kasači z zaslužkom do 20.000 evrov. V tej dirkil je zmagal Maugli (Jože Sagaj ml., KK Ljutomer), Sagaj pa je slavil tudi v zadnji, šesti dirki, kjer so nastopili 3 do 14-letni kasači z zaslužkom nad 14.000 evrov. Sagaj je v tej dirki slavil s kasačem Magic Look.

Vse podrobne rezultate lahko vidite tukaj

Naslednje kasaške dirke bodo v Ljutomeru 2. avgusta in nato 13. septembra, ko bo 30. slovenski kasaški derbi.



Več v Šport