Pri gostilni Gezove jame na Moti kuhali bograč

Po oceni komisije je najboljši bograč skuhala ekipa Tlakovanje Kosi, druga je bila ekipa Prlekus, tretja pa Šauperl boys. Bograč pa smo kuhali tudi mi.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. junij 2020 ob 19:32

V soboto, 27. junija, je pri gostilni Gezove jame na Moti potekalo tekmovanje v kuhanju bograča, ki ga je pripravil Sebastijan Rudolf, najemnik gostilne. Prijavljenih je bilo šestnajst ekip, bograč pa je kuhalo štirinajst ekip: Avtoličarstvo Škrinjar, M-energetika, PGD Ljutomer, Šauperl boys, Prlekus, PRO bograč, PapirBIRO, AC-TM team PEGAS, DU Ljutomer, Tlakovanje Kosi, Miki bar Ižakovci, Janez Trstenjak, RD Ljutomer ter naša ekipa Prlekija-on.net, ki smo zadnja leta tako ali drugače prisotni na večini tovrstnih tekmovanj, tokrat pa smo se odločili, da bomo tudi tekmovali.

Vsaka ekipa je dobila 1 kg govedine, 1 kg svinjskega mesa, 1 kg divjačine, krompir, čebulo, liter vina, liter Radenske ter mizo v senci, same pa so morale priskrbeti za kotel, plinski gorilec, začimbe in delovno orodje ter dobro voljo.

Tekmovanje v ribolovu RD Ljutomer

Ribiči RD Ljutomer so tekmovali v Gezovih jamah


Ekipe so imele okoli štiri ure časa za kuhanje, nato pa je tričlanska komisija v sestavi Branko Marinič, Sonja Rojnik in Teodor Kerec ocenila vse vzorce. Ocenjevali (do 10 točk) so barvo, velikost sestavin, zgoščenost, slanost, pekoče, aromo, termično obdelanost in priokus zasmojenosti, že med kuhanjem pa so ocenjevali (do 5 točk) dekoracijo mize, čistočo mize, urejenost kuharjev, delovanje ekipe, izvirnost, orodje, čistočo kotla in urejenost ognja. Skupna ocena je nato dala končne rezultate.

Po oceni komisije je tako najboljši bograč skuhala ekipa Tlakovanje Kosi, druga je bila ekipa Prlekus, tretja pa Šauperl boys. Prve tri ekipe so prejele gravirane lesene pladnje, kuhalnico in buteljko, vse ostale ekipe pa kuhalnico in priznanje.

Prizorišče so obiskali tudi člani Kluba traktoristov Steyr Središče ob Dravi in člani Društvo starodobnih vozil Tomos Gornji Ključarovci.

Vzporedno s kuhanjem bograča je potekalo tudi tekmovanje v ribolovu za člane Ribiške družine Ljutomer, pozneje pa je sledila še vrtna veselica z M&M bandom, kjer je zapel Miha Balažič.

Ob tem bo cel dan bila na voljo kulinarična ponudba, kuhinja na prostem, postrv in čevapčiči na oglju.



Več v Družabno