Andrej Vršič dobil soglasje za direktorja Javnega zavoda TKŠ Občine Ormož

Andrej je v Ljutomeru pustil velik pečat v turizmu, saj je v LTO Prlekija Ljutomer deloval petnajst let, do njegove ukinitve

Prlekija-on.net, četrtek, 2. julij 2020 ob 11:11
Andrej Vršič

Andrej Vršič

Na razpis za novega direktorja Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport (TKŠ) Občine Ormož, je priispelo šest prijav. Med njimi je bil tudi Andrej Vršič iz Pristave pri Ljutomeru, katerega je Svet zavoda izbral kot najprimernejšega za zasedbo delovnega mesta direktorja. Vršič je tudi v Ljutomeru pustil velik pečat v turizmu, saj je v LTO Prlekija Ljutomer deloval petnajst let, do njegove ukinitve.

Vršič je svojo izobraževalno pot zaključil na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je dokončal študij nemškega jezika in književnosti s čimer je pridobil izobrazbo profesorja nemščine in sociologije. V času študija se je še dodatno izobraževal in izpopolnjeval na najstarejši in na eni izmed najboljših nemških univerz v Heidelbergu, kjer je študiral germanistiko in sociologijo.

Svojo poklicno pot je začel v kabinetu Vlade RS, delal je v mnogih službah takratne vlade, končal pa v službi vlade za prevajanje in tolmačenje. Nato je nadaljeval kot profesor nemščine na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani. Tam je poučeval na mednarodni maturi, kjer je jezik komunikacije bil angleščina. Poleg slovenskega jezika, govori in piše še nemško, angleško, italijansko in srbohrvaško.

Poklicno pot je nato nadaljeval v Ljutomeru v omenjenem LTO-ju, na zadnje pa je opravljal odgovorno delo kot direktor marketinga v Skupini Ocean Orchids (slovenske orhideje). Leta 2018 je kandidiral tudi za župana Občine Ljutomer.

Zavod bi lahko novega direktorja dobil po 15. juliju

Vršič se je občinskemu svetu predstavil na 14. seji Občinskega sveta Občine Ormož. Kot je med drugim povedal na predstavitvi, mora Javni zavod TKŠ Občine Ormož delovati v smeri spodbujanja razvoja turizma, kulture in športa, zavod mora oblikovati tudi s celovito turistično, kulturno in športno ponudbo na lokalni ravni ter oblikovati integralne turistične produkte, kot so izleti, aranžmaji, turistični paketi... in jih prodajati na trgu. "Tako da vidim zavod kot tudi eno specializirano marketinško organizacijo, institucijo, ki se poslužuje najsodobnejših orodij, aktivnosti in tudi metod za globalno trženje te ponudbe. Zavod mora povezovati vse deležnike v turizmu, kulturi in športu. Mora sodelovati z javnim sektorjem gospodarskim sektorjem, kjer bi še posebej izpostavil obrtnike in z društvenim sektorjem." Na podlagi vsega tega se po njegovem mnenju lahko doseže trajnostni razvoj in uspešno trženje in promocija turističnih, kulturnih in športnih produktov na globalnem turističnem trgu.

Po poročanju KTV Ormož, so svetniki Svetu Javnega zavoda dali soglasje in v kolikor ne bo pritožb bi zavod lahko dobil novega direktorja po 15. juliju ali najkasneje 1. avgusta.

Več si lahko ogledate v videu prispevku KTV Ormož.

Minula 14. seja Občinskega sveta Ormož je potekala v dveh delih. Med vrsto pomembnih točk na dnevnem redu je bila točka " Soglasje k imenovanju novega direktorja Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport":

Objavil/a Karolina Putarek dne Sreda, 01. julij 2020


Več v Gospodarstvo