V Ormožu se je pričel 16. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Po otvoritvi so si pod zvezdami lahko ogledali otvoritveni film Mateja Nahtigala, kriminalko z naslovom Korporacija.

Prlekija-on.net, sobota, 11. julij 2020 ob 08:14
Otvoritev 16. Grossmannovega festivala

Otvoritev 16. Grossmannovega festivala

V petek, 10. julija, so v Ormožu odprli že 16. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo letos potekal v dveh krajih; med 10. in 12. julijem v Ormožu, med 14. in 18. julijem pa v Ljutomeru. Tako bo festival doživel tudi dve otvoritvi, prvo na grajski pristavi v Ormožu, kjer so vse zbrane, ki se letos morajo držati vseh navodil in priporočil NIJZ glede preprečevanja okužb, pozdravili organizatorji in župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak. Nato so si pod zvezdami lahko ogledali tudi otvoritveni film Mateja Nahtigala, kriminalko z naslovom Korporacija.

Že ob 19. uri je v dvorani ormoškega Kulturnega doma bil na ogled venezuelska zombi grozljivka Infekcija v režiji Flavia Pedote, ob 23. uri pa je na čudoviti lokaciji ob ormoškem gradu sledil še Riot Girls, znanstvenofantastična akcija kanadske režiserke Jovanke Vuckovic.

Sobotni in nedeljski program

V soboto bo Kulturni dom Ormož gostil Začarani kino, ki najmlajše vabi na ogled danskega animiranega filma Pikica, Koko in divji nosorog. Nekoliko starejši boste gledali ameriški grozljivki Blaženost in 1BR, slednja se poteguje za Hudega mačka za najboljši celovečerni film. V klubu Unterhund bo na sporedu prvi sklop kratkih filmov, ki tekmujejo za nagrado Evropske federacije festivalov fantastičnega filma Melies d'Argent za najboljši evropski fantastični kratki film, nato pa navdušence čakata še dva glasbena dokumentarca, 70 let doktorja za rock'n'roll in Zožene sanje - Repetitor v CZ-ju. Na grajski pristavi bodo trepetali ob ruski fantastični avanturi Koma in ugandski akcijski komediji Nori svet. Če boste v Ormožu, vabljeni, da se prijavite na Filmski kviz Hudega mačka, ki bo preizkusil vaše poznavanje filma.

Nedeljski Začarani kino bo v Ormož pripeljal še Slavno medvedjo zasedbo Sicilije, nato bosta Kulturni dom prestrašili grozljivki Deathcember Vol.1 in Strupen sem, ki tekmuje za Hudega mačka. V Unterhundu bodo gledali drugi sklop tekmovalcev za Melies d'Argent in glasbeni dokumentarec Tusta o pevcu legendarne skupine KUD Idijoti. Od Ormoža in prvega dela festivala se bomo poslovili z vsem dobro poznano jugoslovansko komedijo Kdo neki tam poje, ki bo po štiridesetih letih od nastanka na ogled v digitalno restavrirani obliki. Vozi, Miško!

Foto: Špela JambriškoVeč v Družabno