Tadeja priporoča: Obiščite prečudovito Prlekijo!

Popotnica Tadeja Magdič je s fantom pripravila videoposnetek predstavitve dela Prlekije, kjer je predstavljen Ljutomer, Jeruzalem ter Babičev mlin na Muri v Veržeju.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. julij 2020 ob 20:16
Tadeja Travels predstavlja Prlekijo

Tadeja Travels predstavlja Prlekijo

Popotnica Tadeja Magdič, ki izhaja iz naših krajev, in jo večina verjetno najbolj pozna z malih zaslonov kot novinarko, je pred časom obiskala Prlekijo. Natančneje Ljutomer in okolico, Jeruzalem ter Babičev mlin na Muri v Veržeju. Ob tem je nastal tudi videoposnetek predstavitve tega dela Prlekije, ki sta ga pripravila s fantom.

Ker smo letos v takšni situaciji, ko nas bo večina dopust preživljala v Sloveniji in izkoristila t.i. turistične bone, zakaj ob tem ne bi obiskali naših krajev in podrobneje spoznali, česar morda do sedaj še niste vedeli?

Ob tem vam je v pomoč lahko tudi omenjeni video, ki ga prilagamo, več o tem delu Prlekije pa lahko izveste še v člankih, ki jih je Tadeja predstavila na svoji spletni strani Tadeja Travels.

Tadeja o Jeruzalemu: "Lahko bi rekli, da je Ljutomer prestolnica Prlekije, njegovo srce pa je vinorodna dežela Jeruzalem. Tukaj čas teče drugače, ure minevajo počasneje ali morda hitreje, vse skrbi pa so hitro pozabljene. Umirjeno vzdušje vas bo prevzelo. Pokrajina pa je tako zelo fotogenična, da je ob sončnem vremenu skoraj nemogoče narediti slabo fotografijo."

Več: Mistični Jeruzalem, ki je postal "sveta dežela" Prlekije
Tadeja o Prlekiji: "Na kaj najprej pomislite, če vam rečem Prlekija? Na dobro vino in hrano, ravnino, kamor seže pogled? Morda pomislite na vinorodne griče, trte in prijazne ljudi? Ja, Prlekija je vse to in še veliko več. Pešpoti in kolesarske steze vas bodo ponesle med živo zelene vinograde, ustavite se lahko ob najlepših razgledih ali obiščete tradicionalne vinske kleti. In lahko vam obljubim, da v Prlekiji od hiše zagotovo ne boste šli praznega želodca in suhih ust."

Več: Ljutomer je biser Prlekije in pionirsko mesto številnih zgodovinskih dogodkov
Tadeja o Babičevem mlinu: "Babičev mlin na Muri v Veržeju je poslednji delujoči rečni mlin na Muri, kjer še danes meljejo žita in pridelujejo moko. Mlin ni le kulturna dediščina, ampak tudi zanimiva turistična atrakcija in je zagotovo ena največjih znamenitosti Prlekije. Poslednji mlin je v lasti družine Babič, sem pa zahajajo tako domačini kot obiskovalci, njegov obisk pa vas bo zagotovo vrnil v neke druge čase."

Več: Rad bi živel kot mlinar na Muri, da dolg bil bi dan ...


Več v Zanimivosti