Ribiško športno srečanje članov DU Ljutomer

Spomnili so se vseh članov DU Ljutomer, ki so v tem letu zapustili njihove vrste, ribiško tekmovanje pa posvetili tudi spominu na njihovega dragega in spoštovanega člana Jožeta Štiberca.

Prlekija-on.net, sobota, 18. julij 2020 ob 08:42
Ribiško športno srečanje DU Ljutomer

Ribiško športno srečanje DU Ljutomer

Člani Ribiške sekcije so se spomnili vseh članov DU Ljutomer,  ki so v tem letu zapustili njihove vrste, v njihov spomin so jim poklonili minuto molka in besede spomina.

V četrtek, 16. julija, so tako ribiško tekmovanje tudi posvetili spominu na njihovega dragega in spoštovanega člana Jožeta Štiberca - Pepeka, kot so ga v prijateljskem krogu klicali.

Lep, nekoliko manj sončen četrtkov dan, so preživeli na Ribniku vodje sekcije športnih ribičev pri DU Ljutomer, Zvonku Mordu v Noršincih. Zbralo se jih je 15 že v ranih jutranjih urah, opravili »jutranji« sestanek z vsemi dogovori ob upoštevanju »korona standardov« in se odpravili za vodo.

Bilo je prijetno, nalovili so kar veliko rib, med njimi so bile prave kapitalke. Najbolj se je izkazal Joško Ladiha, ki je z rekordnim ulovom 12,24 kg težkim amurom postal zmagovalec pokala (pred tem je ulovil še 9,17 kg težkega krapa).

Sledila sta mu z manjšima ulovoma še Franc Košti in Emil Rakuša. Vsi trije so prejeli v trajno last pokale.

"Še dolgo v popoldan so snovali »ribiške« načrte za leto, v katero so vstopili. Največ pa vam bodo vsekakor povedale fotografije," nam je ob tem še sporočil predsednik DU Ljutomer, Ciril Magdič.



Več v Družabno