V gramoznici se je utopil 48-letni domačin

Policisti so ob 11.30 bili obveščeni, da se je nekdo utapljal, da je bil potegnjen iz vode in da se ga oživlja. Zdravnik je na kraju potrdil smrt.

Prlekija-on.net, sreda, 29. julij 2020 ob 15:55
Soboško jezero oz. gramoznica

Soboško jezero oz. gramoznica

Poročali smo že o vnovični utopitvi v gramoznici v Murski Soboti. Iz PU Murska Sobota so sedaj sporočili, da so bili danes okrog 11.30 ure policisti obveščeni, da se je v "Soboškem jezeru" nekdo utapljal, da je bil potegnjen iz vode in da se ga oživlja.

Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila. Ugotovljeno je bilo, da se je med kopanjem v gramoznici utopil 48-letni moški doma iz Murske Sobote. Zdravnik je na kraju potrdil smrt. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

Soboško jezero oz. gramoznica

V Soboškem jezeru ponovno prišlo do utopitve


Dogodek se je zgodil na neurejenem delu gramoznice

Na dogodek so se odzvali tudi v Mestni občini Murska Sobota: "V Mestni občini Murska Sobota iskreno obžalujemo dogodek na Soboškem jezeru, v katerem je življenje izgubil naš občan. Ponovno izpostavljamo, da Soboško jezero nima statusa kopalnih voda in je zato kopanje v njem na lastno odgovornost. Po do zdaj znanih podatkih se je dogodek zgodil na neurejenem delu Soboškega jezera v smeri proti Rakičanu. Ostale okoliščine preiskuje policija," so pojasnili.

To je že druga utopitev v tej gramoznici v treh tednih, ki je zadnje leto postala tudi priljubljena turistična točka. 11. julija se je tam utopil 45-letni moški iz območja UE Pesnica.

Soboško jezero

V Soboškem jezeru utonil moški




Več v Črna kronika