Neurje podiralo drevesa in odkrivalo strehe, poplavljenih je bilo več cest in objektov

Neurje je delalo škodo od Apač do Ljutomera, podrlo je več dreves, zalilo objekte in ceste ter odkrilo nekaj streh.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. julij 2020 ob 10:12
Neurje je zajelo naše kraje

Neurje je zajelo naše kraje

V sredo popoldan so nas zajele nevihte z močnim dežjem, vmes je padala tudi manjša toča, ki po trenutnih podatkih ni povzročila večje škode. Na območju občine Apače so posredovali gasilci PGD Apače, Lešane, Lutverci in Žepovci, kateri so izčrpali meteorno vodo iz stanovanjskih objektov, odstranili podrta drevesa ter očistili ceste. Na območju občine Gornja Radgona so posredovali gasilci PGD Gornja Radgona in Spodnja Ščavnica, kateri so izčrpali meteorno vodo iz stanovanjskih objektov.

Na območju občine Radenci je na terenu bilo več gasilskih enot. Gasilci PGD Radenci - Boračeva so odstranili podrti drevesi, gasilci PGD Kapela so odstranili podrto drevo, izčrpali vodo iz stanovanjskega objekta ter očistili cestišče zaradi nanosa zemlje. Gasilci PGD Janžev Vrh so odstranili podrto drevo.

Neurje v Ljutomeru in poplave v Gresovščaku in cezanjevski šoli

Zajelo nas je močno deževje, vmes je padala tudi toča


Na območju občine Križevci so posredovali gasilci PGD Boreci, Lukavci in Logarovci, kateri so izčrpali meteorno vodo iz stanovanjskih objektov, prekrili stanovanjske objekte, odstranili podrta drevesa ter očistili ceste. Na območju občine Ljutomer so posredovali gasilci PGD Radomerje, Cezanjevci in Podgradje, kateri so izčrpali meteorno vodo iz stanovanjskih objektov, prekrili dva stanovanjska objekta ter očistili ceste.

V občini Domžale ima več sto objektov razbito streho in vodo v hiši

Najhuje je bilo v osrednji Sloveniji. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje ima samo v občini Domžale več sto objektov razbito streho in vodo v hiši. Tam je padala toča premera okoli 7 cm. Huje so bile prizadete tudi okoliške občine ter občine na Koroškem in v Savinjski regiji.

Intervencije
Intervencije v sredo, vir: URSZR

Rodica pri Domžalah, včeraj zvečer. Toča je v premeru krepko presegla debelino 7 cm in uničevala strehe, avtomobile in druge izpostavljene predmete ter objekte. Močni nalivi so poplavili številne objekte in ceste. Škoda je ogromna. Nastja Volf, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 29. julij 2020

Spodnje fotografije posledic včerajšnje debele toče prihajajo iz kraja Rodica, na severni strani Domžal. Nastja Volf, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 29. julij 2020
Debela toča je padala v osrednji Sloveniji, foto: FB Neurje.si

V osrednji Sloveniji klestila debela toča




Več v Narava