Za uvod v OFAK Festival poskrbela Severa in Gal Gjurin

Na idilični lokaciji pred Grajsko pristavo Ormož sta nastopila Severa Gjurin z zasedbo in Gal George Gjurin.

Prlekija-on.net, nedelja, 2. avgust 2020 ob 09:302
Severa in Gal Gjurin na OFAK Festivalu

Severa in Gal Gjurin na OFAK Festivalu

V soboto, 1. avgusta, se je v Ormožu pričel O.F.A.K. - Ormoški festival aktivnih klubov. Festival Klub ormoških študentov in Mladinski center Ormož prirejata že od poletja 2009.

V sodelovanju s Festivalom Arsana in Občino Ormož so pripravili prav posebno otvoritev letošnjega festivala. Na idilični lokaciji pred Grajsko pristavo Ormož sta nastopila Severa Gjurin z zasedbo in Gal George Gjurin.

Severo Gjurin poznamo vsi ljubitelji nove slovenske popevke, saj nas že leta navdihuje z avtentičnostjo in širino lastnega glasbenega izraza, mnogoplastnostjo ustvarjalnosti, predvsem pa z nežnostjo in prebujenjem, ki ju njuna harmonična izvedba vselej prikliče prav v vsako dušo.

Severa in Gal sodelujeta od mladostniških let do danes, ustvarjata znotraj lastnih solističnih glasbenih karier, ves čas pa se njuni poti dopolnjujeta. Z zavezanostjo in predanostjo glasbi in z močnimi besedili pesmi, ki jih pojeta, sta pustila neizbrisen pečat v današnjem glasbenem prostoru. Del tega so lahko v soboto zvečer doživeli tudi obiskovalci ormoškega festivala.

Zaradi razmer, organizatorji morajo zadostiti vsem varnostnim ukrepom, festival pa spada med organizirane prireditve, za katere je ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov NIJZ dovoljeno zbiranje do 500 obiskovalcev.

Kaj se bo še dogajalo na festivalu, lahko vidite tukaj; vsak dan, med 8. in 13. uro v času festivala pa obratuje tudi OFAKafana.

Foto: Špela Jambriško



Več v Kultura in izobraževanje