Po pol stoletja sta se vrnila pred oltar

Zlatoporočenca Cvetka in Janez Vajnhandl svečano potrdila zakon

Prlekija-on.net, nedelja, 2. avgust 2020 ob 11:15
Zlatoporočenca Cvetka in Janez Vajnhandl z župnikoma Tončkom Frasom in p. dr. Vinko, Škafarjem, foto: Ludvik Kramberger

Zlatoporočenca Cvetka in Janez Vajnhandl z župnikoma Tončkom Frasom in p. dr. Vinko, Škafarjem, foto: Ludvik Kramberger

Kako hitro mine čas, kot da je bilo včeraj, a je minilo že pol stoletja, sta nam razlagala zakonca Cvetka in Janez Vajnhandl iz Sv. Ane v Slovenskih goricah, ki letos, prav v tem "nesrečnem koronskem času" praznujeta 50 let skupnega zakonskega življenja. Cvetka, ki se je rodila leta 1948 na Krivem Vrhu, je vseskozi skrbela za dom in družino, v kateri sta se rodila sin Hansi in hčerka Marjetka, ki ju je obdarila z vnukinjo Meliso.

Janez, ki se je rodil leta 1942 na Dražen Vrhu, je večino aktivne zaposlitve opravljal kot voznik tovornjaka in to v Avstriji. Po poroki, pred oltar sta stopila v cerkvi Sv. Ane in jo je poročil tedanji župnik Jože Horvat, sta si dom ustvarila v središču Sv. Ane. Tam sta leta 1971 od Jožeta Zemljiča kupila staro hišo z gospodarskimi poslopji in zgradila nov dom.

Ob hiši imata manjšo parcelo, kjer se nahaja vrt in na strmem pobočju manjši vinograd, kjer zlasti Janez, uživa ob delu v vinogradu. Janez se je kljub zaposlitvi predajal lovstvu, saj je član LD Sv. Ana, dolga leta pa je bil tudi njen tajnik. Zaradi koronavirusa ne načrtujeta kakega posebnega slavja, zlati zakonski jubilej pa bosta praznovala v krogu družine.

Na vprašanje, kaj ju je tako lepo vezalo v zakonu, sta dejala, da je to ljubezen, medsebojno spoštovanje, razumevanje in družina. V veliko zadovoljstvo jima je tudi, da v njuno hišo vsak dan prihajajo Slovenske novice, ki jih rada prebirata...



Več v Kultura in izobraževanje