Alfi Nipič jim je pomagal postaviti klopotec

Vinogradniki iz Svete Trojice so pripravili klopotec, se zbrali in doživeli pravo presenečenje - v družbi samih odličnih glasbenikov jim je zapel Alfi Nipič.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 10. avgust 2020 ob 15:17
Postavljanje klopotca Društva vinogradnikov Sveta Trojica

Postavljanje klopotca Društva vinogradnikov Sveta Trojica

Društvo vinogradnikov Sveta Trojica je ta konec tedna pripravilo tradicionalno postavljanje klopotca. »Zaradi ukrepov smo bili letos primorani ta sicer pester družabni dogodek izvesti v okrnjeni izvedbi.« je povedal predsednik prej omenjenega društva, Peter Leopold, ob katerem so se zbrali še člani upravnega in nadzornega odbora društva. Tako je tudi letos njihov klopotec manjši - visok nekaj manj kot 4 metre.

Vinogradnike je prijazno gostil Branko Novak z družino, domačin iz Zgornjega Porčiča, ki ima pred svojim domom lepo urejeno teraso pod čisto pravim kozolcem. Kozolci so bili v prvi vrsti, predvsem v preteklosti namenjeni sušenju žita in trave, Brankov kozolec pa je namenjen nudenju zavetja in hladne sence družbi, ki se zbira pod njo. S kotičkom za peko na prostem pa je odlično mesto za manjše družabne dogodke.

Branko je znani baritonist, ki je zbrani družbi pripravil pravo presenečenje - na postavitev klopotca in domači golaž izpod kuhalnice družine Kramberger iz Svete Trojice, je povabil svojega glasbenega prijatelja, Alfija Nipiča, s katerim veliko sodeluje. Alfi je ob kozolcu izvedel pravi koncert zabavne in narodno-zabavne glasbe v družbi znanega harmonikarja in učitelja harmonike Siniše Čeha in kitarista Roberta Pinterja, ki smo ga srečali že v več slovenskih zasedbah.

»Takšne postavitve klopotca pa še nismo imeli.« so bili zadovoljni člani društva vinogradnikov, ki o klopotcu pravijo tako: »Je gizdalin, ko se zavrti, vse ptiče spodi.«.

Foto in video: Aleksandra Papež



Več v Družabno