Motokros z Oskarjem v Mladinskem centru Prlekije

Oskar je star 9 let, motokros pa vozi od maja 2019.

Prlekija-on.net, sreda, 19. avgust 2020 ob 08:43
Predstavitev motokrosa v MCP

Predstavitev motokrosa v MCP

V ponedeljek 17. avgusta 2020 je svoj hobi motokros v Mladinskem centru Prlekije predstavil Oskar Mauko iz Kuršinec, udeleženec brezplačnega počitniškega varstva v MCP-ju.

Oskar je star 9 let, motokros vozi od maja 2019. Nad motokrosom ga je navdušil ata Aleksander, ki ga je peljal k Sašu Kraglju v njegovo Motokros akademijo. Tam je spoznal prve motorje, opremo in imel prve treninge. Njegov prvi motor je bil KTM 65 ccm. Iz njega je napredoval na Husquarno 85 ccm. Oskar je nad motorji navdušil tudi svojega mlajšega brateca Oliverja, ki vozi Jamaho PW 50.

Oba sta se naučila, da je pri motokrosu zelo pomembna varnost. Za varnost poskrbimo z ustrezno opremo: ščitniki za kolena, ščitnik za telo, hlače, dres, ščitnik za vrat, čelada, škornji, rokavice in zaščitna očala. Trenirat hodita na različne proge v Sloveniji in na Madžarskem. Oskarju je najljubša motokros proga v Mačkovcih. Je tudi član AMD Štefan Kovač v Murski Soboti. Na predstavitvi v Mladinskem centru Prlekije na Spodnjem Kamenščaku je Oliver z veseljem zapeljal par krogov po travi. Za doseganje ciljev bo potrebnih ogromno treningov, tako na progah kot v kondicijskem smislu. Oba v vožnji zelo uživata, se rada učita od starejših in izkušenih voznikov, ki z veseljem predajajo svoje znanje in izkušnje.

Starša ju podpirata in si želita, da se Oskarju in Oliverju uresničijo njune želje - poseganje po medaljah, seveda brez poškodb.

Marjana Plohl
Foto: Jelka Teljega



Več v Kultura in izobraževanje