Pisani baloni opravili še zadnji polet na državnem prvenstvu

Z nedeljskim jutranjim poletom se je končalo odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, na katerem je sodelovalo 12 tekmovalcev iz štirih držav.

Prlekija-on.net, nedelja, 30. avgust 2020 ob 09:15
Letenje s toplozračnimi baloni

Letenje s toplozračnimi baloni

Zadnji avgustovski konec tedna je bila Murska Sobota v znamenju balonarskega športa. Tam je namreč potekalo tekmovanje v letenju s toplozračnimi baloni. Že v četrtek so ob otvoritvi državnega prvenstva v Ženavljah obeležili obletnico prvega pristanka plinskega balona v Sloveniji in simbolni začetek balonarskega športa pri nas. Pred paviljonom Expano so se v petek prvič v zgodovini Slovenije predstavili tudi plinski baloni, v soboto pa je sledila še večerna večerna revija "Night glow".

Vzlet plinskih balonov ob paviljonu Expano

Spektakel na nebu: Prvič v zgodovini Slovenije vzleteli plinski baloni


Tekmovalci so v teh dneh opravili več poletov, zjutraj in popoldan, zadnji tekmovalni dan je bil izveden le jutranji polet ob 6. uri zjutraj. Štart je bil iz letališča Rakičan pri Murski Soboti. S tem se je končalo odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, na katerem je sodelovalo 12 tekmovalcev iz štirih držav. V spremljevalnem programu je sodelovalo še osem festivalskih balonov in trije plinski, ki so v noči od petka na soboto po več kot 100 letih prvič poleteli na slovenskih tleh.

Zaključna razglasitev rezultatov sledi danes v Polani.



Več v Šport