Ribiško tekmovanje za prehodni pokal Občine Tišina

Ribiškega tekmovanja se je udeležilo 19 tekmovalcev, zmagal Bojan Lorber iz Rožičkega Vrha

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 08:15
Pokal Občine Tišina je prejel Bojan Lorber iz Rožiškega Vrha

Pokal Občine Tišina je prejel Bojan Lorber iz Rožiškega Vrha

Ribiška družina Gornja Radgona, Temeljna enota Tišina, je v sodelovanju z Občino Tišina ob občinskem prazniku Občine Tišina v športnem ribniku v Gradišču pri Tišini pripravila ribiško tekmovanje za prehodni pokal Občine Tišina.

Ribiško tekmovanje je potekalo dopoldne v športno tekmovalnem ribniku, kjer je 19 ribičev iz levega in desnega brega reke Mure lovilo vse vrste rib, največ krape, amurje in babuške. Šlo je za ribiško tekmovanje ujemi- spusti. Sodnik pri tehtanju rib, ki je tehtal tri krape in ostale vrste rib, je bil Anton Poldauf, pri tehtanju pa mu je pomagal Marjan Ozvatič.

Šlo je za zadnje ribiško tekmovanje v tej sezoni na območju zelo uspešne Temeljne ribiške enote Tišina, zato je bilo tekmovanje toliko bolj privlačnejše in obiskano s strani ribičev, ljubiteljev narave in obiskovalcev, ki so spremljali ribiško tekmovanje za pokal Občine Tišina. Ob koncu tekmovanja so stehtali vse ulovljene ribe in jih spustili nazaj v vodo ter razglasili najboljše ribiče.

Največ ribiške sreče je imel Bojan Lorber iz Rožičkega Vrha iz Temeljne ribiške enote Videm ob Ščavnici, ki je ulovil 35,650 kg rib, največ krapov, in je ob tej priložnosti prejel še prehodni pokal Občine Tišina. Na tekmovanju je ribe lovil z vabo mlade koruze, pri tem pa imel najbolj nabrušeni trnek in bil tako najbolj spreten pri ribolovu. Tako bo pokal kar leto dni hranil v svoji ribiški vitrini in ga prihodnje leto spet prinesel na tekmovanje. Za ribiča Bojana Lorberja je bil to velik ribiški izziv, kajti spoprijeti se je moral z 19 tekmovalci. Zmaga mu je bila v veliko zadovoljstvo, srečo in veselje. Ribič je že dobrih 40 let in se rad udeležuje vseh tekmovanj znotraj Ribiške družine Gornja Radgona po vseh temeljnih enotah. Povedal je še, da je rad v naravi, da ima rad ribe, pri ribolovu ga podpirata žena Marjeta in sin David, ki sta prav tako ribiča.

Drugo mesto je zasedel Stanko Kranjec, Gradišče, 17,350 kg ulovljenih rib, na tretjem mestu je pristal Sašo Serec, Sodišinci, 14,550 kg ulovljenih rib, četrti pa je bil Marjan Ozvatič, Satahovci, 12,650 kg ulovljenih rib.

Morda še zanimivo, da se je ribiškega tekmovanja udeležilo veliko mladih ribičev, med tekmovalci pa je bila edina ženska - ribič, Marjeta Lorber iz Rožiškega Vrha. Vseh 19 tekmovalcev je skupaj ujelo 142 kg rib. Najboljši ribič je pokal občine Tišina prejel iz rok predsednika Temeljne ribiške enote Tišina, Vinka Šarotarja, ostali tekmovalci pa so v spomin prejeli praktične nagrade. Prav gotovo bo vsem ribičem zadnje ribiško tekmovanje v ribnikih v Gradišču ostalo še dolgo v spominu.

Jože Žerdin



Več v Družabno