Veter zlomil vetrnico največjemu klopotcu na svetu

Močan veter ni prizanesel niti največjemu klopotcu na svetu, ki stoji v Hermancih, saj mu je polomil vetrnico, ki ima premer skoraj 21 metrov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 13:09
Polomljena vetrnica na klopotcu, foto: FB DruštvoAntonovanje NaKogu

Polomljena vetrnica na klopotcu, foto: FB DruštvoAntonovanje NaKogu

Pred časom so v Prlekiji enajstič postavili največji klopotec na svetu, ki stoji med vinogradi v Hermancih, na meji med Ljutomerom in Ormožem, na predelu, ki ga domačini poznajo po imenu Strmec. Močan veter, ki je v nedeljo pustošil po naših krajih, je povzročil kar nekaj nevšečnosti in škode. Med drugim je veter ponovno polomil vetrnico klopotca. To sicer ni bilo prvič, da je veter polomil vetrnice, vselej pa ga lastnik Stanko Habjanič iz Kajžarja popravi.

Objavil/a DruštvoAntonovanje NaKogu dne Ponedeljek, 31. avgust 2020
Polomljen klopotec

Veter polomil največji klopotec na svetu


Klopotec sicer Stanko s pomočjo PGD Miklavž pri Ormožu postavlja od leta 2010. Trud je bil poplačan pred štirimi leti, ko je Stanko prejel certifikat in potrdilo, da je bil klopotec tudi uradno potrjen kot največji klopotec na svetu in vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Klopotec ima premer vetrnic 20,58 metra, cel pa tehta skoraj eno tono.

Ponekod pridelek povsem oklestilo

Veter in toča sta sicer povzročila tudi veliko škode v vinogradih, ponekod je pridelek povsem oklestilo. Najhuje je bilo v Gomili pri Kogu ter v okolici Pavlovcev, kjer je ponekod škoda 100-odstotna.

Tudi našemu kraju včerajšnje neurje ni prizaneslo. Močan veter in ponekod toča sta povzročila nemalo škode. Najhuje je bilo v Gomili.

Objavil/a DruštvoAntonovanje NaKogu dne Ponedeljek, 31. avgust 2020
Po naših krajih je pustošil orkanski veter z močnim dežjem in točo

Močno neurje razkrilo okoli 200 streh in podrlo številna drevesa in električne drogove




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika