Ženska je bila pogrešana dva dni. S pomočjo psov so jo našli v gozdu, kjer je padla v manjšo kotanjo.

Ob padcu je izgubila telefon in pohodne palice, zato ni mogla vstati in je nemočna obležala na tleh.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. september 2020 ob 14:34
Žensko so našli v gozdu

Žensko so našli v gozdu

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so skupaj z Enoto vodnikov službenih psov in občani v začetku tedna na območju občine Grad izvedli uspešno iskalno akcijo. Starejša ženska, ki je bila po prijavi pogrešana dva dni je bila najdena v gozdu, kjer je padla v manjšo kotanjo. Ob padcu je izgubila telefon in pohodne palice, zato ni mogla vstati in je nemočna obležala na tleh. Ženska ni utrpela telesnih poškodb.

Policisti PU Murska Sobota občasno obravnavajo primere, ko se gobarji v gozdu izgubijo. Zato priporočajo, da že pred odhodom v gozd naj vsak razmisli ali zares dobro pozna območje, kjer namerava gobariti. V gozd naj se vsak odpravi dovolj zgodaj, da se bo potem lahko vrnil še pred temnim delom dneva. S sabo naj vzame mobilni telefon in napolni baterijo, da bo po potrebi lahko poklical na pomoč. Ob hoji po gozdu naj bo vsak pozoren na teren, smer hoje, posamezne točke ali značilnosti v gozdu, na katere bi se potem lahko orientiral ob vračanju.

Da bo gobarjenje prijetno in varno občanom svetujejo, da upoštevajo tudi samozaščitne ukrepe. Če je možno, naj vozil ne parkirajo v gozdu ali na samotnih mestih. Vozila naj tudi skrbno zaklepajo, zapirajo okna in v notranjosti ne puščajo ničesar.



Več v Črna kronika