Odprli prenovljen športni park in omrežje WIFI4U

Športni park Vitomarci je namenjen vsem udeležencem, ne glede na starost in spol.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. september 2020 ob 17:58
Odprtje Športnega parka Vitomarci in Omrežja WIFI4EU

Odprtje Športnega parka Vitomarci in Omrežja WIFI4EU

Na lepo sončno popoldne so se v petek, 4. septembra, zbrali na otvoritvi Športnega parka Vitomarci in omrežja WIFI4U. Projekta se pridružujeta številnim drugim projektom v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, namenjenim za uporabo in druženje vsem občanom in društvom.

Odprli so Športni park Vitomarci. Občina Sv. Andraž v Slov. goricah je, skupaj s projektnima partnerjema Klub malega nogometa Vitomarci in Andrej Toš s.p., na 2. rok 1. Javnega razpisa LAS Ovtar, prijavila Športni park Vitomarci. Namen projekta je uresničevati medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje na športnem področju. S tem projektom so tako občanom in lokalnim društvom omogočeni pogoji za izvedbo raznih športnih aktivnosti.

Športni park za vse generacije

V Športnem parku so nameščena otroška igrala za najmlajše, kjer le-ti lahko razvijajo koordinacijo telesa in ravnotežje. Tukaj so še vedno bolj razširjena in popularna street workout oprema za vadbo z lastno težo za vse generacije ter rusko kegljišče za starejšo generacijo. Na že obstoječem asfaltnem igrišču sta dodatno postavljena dva košarkarska koša, nadomestila se je zaščitna ograja okrog igrišča ter goli na igrišču, nabavljeni so bili pripomočki za izvedbo športnih aktivnosti. Na novo je bil postavljen objekt za namen shranjevanja rekvizitov in slačilnica, ki je namenjen udeležencem športnih dogodkov.

V sklopu projekta se bodo izvajale nove vsebine, katerih organizatorji bodo projektni partnerji z zunanjimi izvajalci; na primer: tekmovanje v ulični košarki, turnir v namiznem tenisu na prostem, otroška športna animacija v času Sandijevega memoriala, Šola zdrave drže ter Rad imam nogomet. Skratka, aktivnosti v Športnem parku Vitomarci so namenjene vsem udeležencem, ne glede na starost in spol.

Odprtje Športnega parka Vitomarci in Omrežja WIFI4EU
Odprtje Športnega parka Vitomarci in Omrežja WIFI4EU

13 brezžičnih dostopnih wi-fi točk na petih lokacijah

Prav tako pomembna je otvoritev Omrežja WIFI4EU, ki ima svoje korenine že v času, ko se je Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah konec leta 2018 v prvem roku prijavila na razpis evropske komisije za postavitev omrežja WIFI4U in bila v prvem roku tudi izbrana. Občina je prejela bon v višini 15.000 evrov za postavitev brezžičnih dostopnih točk na javnih mestih, ki so na primer: na trgih, v javnih zgradbah, zdravstvenih ustanovah, šolah ipd...). V občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah je postavljenih 13  brezžičnih dostopnih točk na petih lokacijah.

Med krajšim kulturnim programom v izvedbi KUD Vitomarci (nastopili so: Otroška folklorna skupina ter Odrasla in mladinska gledališka skupina) so, ob otvoritvi dveh za Občino Sveti Andraž v Slovenskih goricah pomembnih pridobitev, spregovorili: županja Darja Vudler Berlak, projektni partner Darko Rojs, predsednik Kluba malega nogometa Vitomarci, mag. Mirko Žmavc, ravnatelj Osnovne šole Cerkvenjak-Vitomarci in Gregor Bizjak, projektni vodja projekta WIFI4EU.

Po uradni otvoritvi je sledil ogled in preizkus Športnega parka in druženje z upoštevanjem navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je tudi podal soglasje za izvedbo prireditve. Na voljo so bile brezalkoholne pijače, ki jih je doniralo podjetje Radenska, otroci pa so lahko vnovčili svoje kupončke za hrano in sladoled. Telekom Slovenije pa je kot izvajalec omrežja WIFI4U za otroke pripravil simbolična darilca.

Odprtje Športnega parka Vitomarci in Omrežja WIFI4EU
Odprtje Športnega parka Vitomarci in Omrežja WIFI4EU


Več v Gospodarstvo