Ste nasedli kakšni prvoaprilski šali?

1. april je dan norcev, ko se vsi radi malo pošalimo

Prlekija-on.net, sobota, 2. april 2011 ob 11:57
1. april

1. april

Včeraj je bil 1. april, dan norcev, ki je neuradni praznik in izvira iz 18. stoletja, ko je dvorni norec nasmolil kralja Ludvika XIV. Na ta dan so v navadi potegavščine, ki jih objavljajo tudi TV postaje, časopisi in spletni portali. Tudi na našem portalu smo vam pripravili eno novico, ki spada v to kategorijo. Malo smo se pošalili, da bo Ljutomer obiskal Chuck Norris. Ste vi koga potegnili za nos ali je kdo vas?

Od leta 2008 naprej smo 1. aprila na portalu pripravili eno takšno novico, ki je bila izmišljena. Spodaj si oglejte vse te novice.

Ljutomer bo dobil 40 nadstropno stolpnico
torek, 1. april 2008 ob 11:34
Občina Ljutomer se je odločila priti do sodobnega stanovanjsko-poslovnega objekta na vzhodu Ljutomera za Mercator centrom, zato je že konec lanskega leta pričela postopek javnega zbiranja ponudb za izgradnjo tega objekta. V Ljutomeru se zadnje čase veliko gradi in prenavlja in tako Ljutomer dobiva novo podobo in podobo sodobnega evropskega mesta. Sedaj bo Ljutomer dobil tudi 40 nadstropno stolpnico.

Ljutomer naj bi preimenovali v Lotmerk
sreda, 1. april 2009 ob 06:55
V zadnjih nekaj tednih je bilo veliko govora o SDS-ovem predlogu, da se vse ulice, ceste in trgi, ki nosijo ime po Josipu Brozu Titu preimenujejo. Ne dolgo nazaj smo v Sloveniji preimenovali tudi dve letališči; letališče Jožeta Pučnika v Ljubljani in letališče Edvarda Rusjana v Mariboru. Sedaj so podoben predlog podali tudi svetniki in župan občine Ljutomer Franc Jurša, da se mesto Ljutomer preimenuje v Lotmerk.

Marijino znamenje bodo preselili na Stari trg
četrtek, 1. april 2010 ob 07:36
Ko so v Ljutomeru leta 2008 obnovili Glavni trg, so restavrirali tudi Marijino znamenje iz leta 1729, ki stoji na trgu. Pred obnovo je znamenje stalo v zavetju dreves in sredi zelenice, po obnovi pa je okolica povsem gola in je s tem znamenje veliko bolj izpostavljeno vremenskim vplivom in drugim dejavnikom. Znamenje je tudi že poškodovano od rolkarjev, ki so po obnovi stalnica na trgu.

V Ljutomer prihaja Chuck Norris
petek, 1. april 2011 ob 09:06
Letošnji Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo potekal od 25. do 30. julija bo gostil prav posebnega gosta. To bo legendarni "teksaški mož postave", Chuck Norris. Chuck se bo v Ljutomeru ustavil v sklopu svoje evropske turneje, ko bo promoviral svoj novi celovečerni film B produkcije, katerega delovni naslov še je zaenkrat Chuck vs. Zombies, posnet pa je bil prav za evropski trg.

Sicer pa se je zdravo vsak dan malo pošaliti ali kot je nekoč dejal Mark Twain: »Prvi april je dan, ko se spomnimo, kaj smo ostalih 364 dni v letu.«


Več v Portal

Portal Prlekija-on.net je star 18 let

Spletni portal Prlekija-on.net je star 18 let

ponedeljek, 1. januar 2024 ob 11:05
Najbolj brane objave v letu 2023

To so najbolj brane objave na Prlekija-on.net v letu 2023

nedelja, 31. december 2023 ob 12:42
Vesele praznike in srečno 2024

Vesele praznike in srečno 2024

nedelja, 24. december 2023 ob 09:49