60 let pozneje

Biserna poroka v DOSOR-ju

Filip Matko, nedelja, 3. april 2011 ob 10:27
Bisernoporočenca Marinič

Bisernoporočenca Marinič

Pred 60. leti, 1. aprila 1951, sta zakonsko zvezo sklenila Marija in Ivan Marinič z Radenskega vrha, ki sedaj živita v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Prav tam, v prostorih domske knjižnice, je zatorej v soboto, 2. aprila, bilo zelo slovesno.

Zbrale so se stanovalke in stanovalci doma, da počastijo svoja sostanovalca ob slovesnem bisernoporočnem obredu. V sredo vseh, v prvo vrsto, sta sedla  85-letna Marija in 86-letni Ivan, slovesni cerkveni obred pa je daroval župnik domače cerkve svetega Cirila in Metoda v Radencih, Janko Ivančič.

K bisernoporočnemu obredu so se zbrali tudi številni svojci jubilantov: sinovi Matija, Franc, Marjan in Branko s svojimi partnericami, kot tudi vnuki Mateja, Sebastjan in Branka. Slednja še s svojima sinovoma, torej pravnukoma slavljencev, Tomijem in Žanom.

V okvir slovesnega cerkvenega obreda je sodila ponovna obljuba zvestobe zakoncev Marinič, čeprav sta doslej skupaj že prebila celih 60 let. Ponovno sta si tudi izmenjala prstana, a tokrat bisernoporočna. Številnim čestitkam so se pridružili tudi stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, kakor tudi zaposleni. To so še posebej izpostavili s priložnostno postreženim pecivom in pijačo. V zadovoljstvo vseh pa je na diatonično harmoniko zaigral še Niko Vršič, ki se od januarja ponaša z naslovom zlati muzikant s tekmovanja harmonikarjev pri Avsenikih v Begunjah.


Več v Kultura in izobraževanje