Zasegli 836 sadik konoplje, odvažali so jo tudi s pomočjo helikopterja

Glede na količino zaseženih rastlin in glede na to kako so bile negovane, ocenjujejo, da bi neznani storilci iz navedenih rastlin pridelali okoli 150 kilogramov kvalitetne prepovedane droge marihuana, s katero bi zaslužili okoli 450.000 evrov.

Prlekija-on.net, petek, 2. oktober 2020 ob 14:17
Konopljo so odvažali s helikopterjem

Konopljo so odvažali s helikopterjem

Vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Policijske uprave Murska Sobota Dejan Ravš,mag. je v današnji izjavi za javnost predstavil potek kriminalistične preiskave s področja prepovedanih drog.

Policisti Policijske postaje Ljutomer so na podlagi informacije policista, ki je opravljal observacijo državne meje s helikopterjem, zaznali dva nasada prepovedane rastline konoplja, katera so nato v naravi tudi poiskali in locirali. Ugotovljeno je bilo, da se nasada nahajata v neposredni bližini reke Mure, v zelo poraščenem, skoraj neprehodnem predelu, v neposredni bližini naselja Dolnja Bistrica.

O najdenih nasadih so obvestili kriminaliste Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, ki so prevzeli koordinacijo obravnave primera. V nadaljevanju je bil konec preteklega meseca opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, katerega je izvajalo 20 policistov in kriminalistov in pri tem je bilo najdenih skupno 6 nasadov prepovedane rastline konoplja. Pri ogledu jim je bil v pomoč tudi dron.

Policijski helikopter v četrtek nad Ljutomerom

Ponovno odkrili nasade konoplje, ki so jo odvažali s helikopterjem


Nasad konoplje
Nasad konoplje je bil najden ob Muri na težko dostopnem terenu

Zaseženih je bilo skupno 836 sadik prepovedane rastline konoplja, velikosti med 2 in 4 metre. Vse navedene rastline, razen zavarovanih povprečnih vzorcev, so bile spravljene v skupno štirinajst PVC vreč. Šest vreč je bilo prepeljanih na bližnjo deponijo, osem vreč pa je ostalo deponiranih na skorajda nedostopnem in neprehodnem območju v neposredni bližini reke Mure, zaradi česar so za pomoč zaprosili policiste Letalske policijske enote, ki so te vreče prepeljali do navedenega platoja.

V nadaljevanju so bile zasežene rastline v skladu z Uredbo o načinu ravnanja z zaseženimi in odvzetimi prepovedanimi drogami komisijsko uničene.

Glede na količino zaseženih rastlin in glede na to kako so bile negovane, ocenjujejo, da bi neznani storilci iz navedenih rastlin pridelali okoli 150 kilogramov kvalitetne prepovedane droge marihuana, s katero bi zaslužili okoli 450.000 evrov.

Policisti v zadevi nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov za izsleditev neznanih storilcev.

Podobno akcijo so policisti imeli že v začetku avgusta, ko so prav tako konopljo zasegli pri Muri in jo odvažali s helikopterjem. Takrat so zasegli 2.650 sadik konoplje.

Dejan Ravš:

Dostop do nasada je bil zelo otežen

Policisti zasegli 2.650 sadik konoplje. Ob predelavi bi vrednost na trgu znašala okoli 2 milijona evrov.




Več v Črna kronika