To so novi ukrepi, ki bodo začeli veljati že ta teden

»Vrag je odnesel šalo, dejansko. Pred nami je nek čas, ko se bomo tudi kot družba stehtali. Ali smo sposobni z odgovornim obnašanjem na mehak način virus zaustaviti, ali bomo prisiljeni v ukrepe, ki imajo na koncu tudi svojo ekonomsko in socialno ceno in česar si nihče ne želi,« je med drugim bil neposreden Janša.

Prlekija-on.net, torek, 6. oktober 2020 ob 16:024
Janez Janša je predstavil ukrepe

Janez Janša je predstavil ukrepe

V torek je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19, predsednik vlade Janez Janša predstavil načrt ukrepov za 2. val COVID-19. "Vrag je odnesel šalo, dejansko. Pred nami je nek čas, ko se bomo tudi kot družba stehtali. Ali smo sposobni z odgovornim obnašanjem na mehak način virus zaustaviti, ali bomo prisiljeni v ukrepe, ki imajo na koncu tudi svojo ekonomsko in socialno ceno in česar si nihče ne želi," je med drugim bil neposreden Janša. Ob tem je predstavil načrt ukrepov za 2. val COVID-19 glede na epidemiološko sliko ter potrdil, da bodo ukrepi iz 2. paketa začeli veljati že ta četrtek ali najpozneje v petek.

V rdeči fazi bi ponovno bili omejeni na občine

Ob 250 hospitaliziranih bi razglasili epidemijo. Takrat predvidena tudi omejitev gibanja v nočnem času.


2. paket vključuje:

  1. strežba samo sedečim za mizami, razredčitev miz v lokalih
  2. zbiranje do 10 ljudi javno in zasebno (izjema: verski obredi in poroke. nadzorovane javne kulturne in športne prireditve ob upoštevanju ukrepov)
  3. prireditve brez zakusk
  4. obvezna uporaba razkuževalnih sredstev za roke v skupnih prostorih večstanovanjskih stavb ter poslovnih stavb (obvezna namestitev razpršilnikov za razkužila)
  5. omejitev števila oseb v zaprtih javnih prostorih (trgovine, banke, pošte, uradi ipd.) glede na velikost prostora
  6. prepoved obiskov v domovih za ostarele in bolnišnicah v posameznih okoljih/občinah
Janez Janša je predstavil ukrepe

Janez Janša predstavil ukrepe za 2. val COVID-19




Več v Slovenija