Predstavitev knjige Izprijenka, avtorice Jelke Vrbnjak v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer

Knjiga opisuje naše kraje, delo na kmetijah, odhode mladih v mesto, razkorak med življenjem na vasi in v mestih, iskanje zaposlitve v mestih, odnose v družini, pokrajino, sezonsko delo, težko življenje mater samohranilk, odnose med žensko in moškim.

Prlekija-on.net, sreda, 7. oktober 2020 ob 09:52
Predstavitev knjige Izprijenka

Predstavitev knjige Izprijenka

Včeraj je bila ob 18. 00 v muzeju Splošne knjižnice Ljutomer v soorganizaciji Lions kluba Ljutomer  predstavljena knjiga domačinke Jelke Vrbnjak z naslovom "Izprijenka".

Knjiga opisuje naše kraje, delo na kmetijah, odhode mladih v mesto, razkorak med življenjem na vasi in v mestih, iskanje zaposlitve v mestih, odnose v družini, pokrajino, sezonsko delo, težko življenje mater samohranilk, odnose med žensko in moškim. Knjiga se dotakne krščanskih vrednot, vzgoje in življenja v družinah na vasi.

Delo je nastalo pred 30 leti, zato se za današnji čas mogoče zdi kot nemogoče. Knjiga je vredna branja, saj so v njem opisani kraji in dogodki v okolici Male Nedelje, ki jih vsi dobro poznamo.

Avtorica Jelka Vrbnjak je prebrala naslednje odlomke iz svoje knjige: Košnja otave, Delovna knjižica, Cilikina najemniška soba.

Predstavitev knjige je imela glasbeno spremljavo na harmoniki, za katero je s pesmimi Alojza Slaka poskrbel Tadej Murkovič (Grabljice, V dolini tihi, A, od doma pelje tisoč cest).

Dogodek je vodila Vesna Laissani, založnik Zavoda Volosov hram, Robert Titan Felix je povedal, da že dolgo ni izdal knjige, ki bi tako realistično in zanimivo opisala življenje na vasi v preteklosti.

Ob koncu predstavitve knjige se je za izvedbo dogodka zahvalil predsednik Lions kluba, Jernej Zupančič. Dogodek je bil organiziran v skladu s priporočili NIJZ.

Zapisala: Vesna Laissani
Foto: arhiv Splošne knjižnice Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje