Zakonca Senčar sta poročena že petdeset let

Zlatoporočenca sta starša od duhovnika Roberta Senčarja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. oktober 2020 ob 08:27
Zakonca Senčar iz Veščice sta praznovala zlato poroko

Zakonca Senčar iz Veščice sta praznovala zlato poroko

V družinskem krogu sta zlato poroko praznovala zakonca Jože in Marina Senčar doma iz Veščice pri Razkrižju. Ob tem jubilejnem praznovanju se je družina najprej zbrala ob Slomškovem grobu v mariborski stolnici, kjer so opravili molitev litanje Matere Božje. V župnijski in romarski cerkvi sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju sta se udeležila zahvalne svete maše, katero je daroval rojak duhovnik Luka Rajf, ki jima je ob zlati poroki čestital.

Jože je bil rojen leta 1948 na Stari Cesti, nato se je družina preselila na Zgornji Kamenščak pri Ljutomeru. Izučil se je za električarja, zaposlen je bil v podjetju Elektro Maribor, poslovna enota Ljutomer, kjer je opravljal različna dela pri novo gradnji daljnovodov in na vzdrževanju. Je član župnijskega pastoralnega sveta v župniji Razkrižje, kletar v župnijski kleti, večkrat pa tudi priskoči na pomoč pri raznih delih v župniji, v cerkvi, župnišču in drugih prostorih. Nekaj časa sta bila oba na delu v tujini v Avstriji, blizu Salzburga, Jože je delal v podjetju kot obratni električar, Marina pa v bolnišnici.

Žena Marina je bila rojena leta 1953 v vasi Banfi na Hrvatskem v Međimurju. Nekaj časa je bila zaposlena v cvetličarni v Ljutomeru, pozneje pa je ostala doma, se posvetila vzgoji otrok in skrbi za družino. Kot prostovoljka je aktivna v Župnijski Karitas Razkrižje, članica živega rožnega venca in bralka berila pri svetih mašah.

V zakonu so se jima rodili trije otroci, hčerka Sonja, sin Robert, ki je župnik v župniji Ruše in sin Bojan. V veliko veselje pa so jima trije vnuki. Čeprav na jesen življenja živita sama, si vedno najdeta kakšno delo. V bližnjem vinorodnem območju Banfi imata svoj vinograd, kjer preživita veliko časa. Velikokrat pa se odpravita k sinu duhovniku v Ruše, kjer mu priskočita na pomoč pri raznih delih. Gre za verno družino, kjer oba skupaj veliko molita, pojeta Marijine pesmi in obiskujeta svete maše. V Veščici sta si zgradila topel dom, kjer na jesen življenja uživata sadove minulega dela.

Jože Žerdin



Več v Kultura in izobraževanje