Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta

S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct in ekskluzivno linijo vin Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju dosegli izjemne rezultate in skupno osvojili kar 47 medalj, kar je največ med vinarji.

Prlekija-on.net, sreda, 14. oktober 2020 ob 14:57
Podelitev je potekala v vinski kleti v Ormožu

Podelitev je potekala v vinski kleti v Ormožu

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta. S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct in ekskluzivno linijo vin Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju dosegli izjemne rezultate in skupno osvojili kar 47 medalj, kar je največ med vinarji. Najbolj so ponosni na prejetega šampiona - 34' White Cuvee 2016 Limited Edition, novo vino, ki predstavlja sinonim za družinsko tradicijo in hkrati ponos njihovih strokovnjakov, ki z ročno trganim grozdjem iz skrbno izbranih nasadov ohranijo v vinu odraz regije, predanosti in spoštovanja.

Ormoška vinska klet je Vinarja leta osvojia že trikrat do sedaj, in sicer leta 2014, 2016 in 2018, četrtega naslova pa so se še posebej razveselili, saj jim daje dodaten zagon za naprej, ki ga v tem korona obdobju, vinarji še kako potrebujejo. S tem potrjujejo izjemno kakovost njihovih vin, največjo zaslugo pa pripisujejo razvoju v zadnjih desetih letih.

Tatjana Puklavec o prejeti nagradi: "Letošnje leto je res polno izzivov, zato nas pravkar prejeti naslov zagotovo nekoliko potolaži in napolni z optimizmom. Ponosni smo, da smo ponovno prevzeli častni naslov in hkrati hvaležni, saj vemo, da za vsem tem stoji predana ekipa, ki s trdim delom ustvarja odlične rezultate."

Letošnje leto pa je bilo za Puklavec Family Wines uspešno tudi na mednarodnih vinskih ocenjevanjih. Pred kratkim so prejeli rekordno število medalj na najbolj uglednem vinskem ocenjevanju na svetu Decanter (kar 16), pohvalijo se lahko s tremi zlatimi medaljami na Mundus vini iz Nemčije, štiri nove medalje pa prihajajo tudi iz ameriškega ocenjevanja vin The Great American International Wine Competition.

Vino Slovenija Gornja Radgona spada med najuglednejša tradicionalna in mednarodno priznana ocenjevanja. Hkrati je najpomembnejše mednarodno ocenjevanje z največjim številom vzorcev vin v Sloveniji - preko 200 vinarjev iz 6-ih držav zaupa mednarodni komisiji v ocenjevanje skoraj 700 vzorcev.

Foto: Agencija Damn



Več v Gospodarstvo