V Bakovcih okronali novega ribiškega carja

Ribiški car je postal Vasja Lupša iz Bakovcev

Prlekija-on.net, sobota, 17. oktober 2020 ob 09:05
Ribiški car je postal Vasja Lupša

Ribiški car je postal Vasja Lupša

Ribiška družina Murska Sobota je skupaj s Temeljno ribiško enoto Bakovci pri Ribiškem domu v Bakovcih pri tamkajšnji gramoznici pripravila ribiško tekmovanje za prestižni naslov - Ribiški car 2020.

Na lepo sončno sobotno popoldne se je ribiškega tekmovanja udeležilo 15 ribičev iz Ribiške družine Murska Sobota, ki so se za kar šest ur podali na ulov rib, kdo bo ujel najtežjo ribo in postal ribiški car.

Ribiči so ribe lovili na eno palico in sicer z različnimi vabami. Po končanem tekmovanju so vse ulovljene ribe stehtali in razglasili novega ribiškega carja za letošnje leto. Novega ribiškega carja je okronal predsednik Temeljne ribiške enote Bakovci, Bojan Volkar. Na glavo mu je nadel krono, v roko pa mu je dal žezlo, s katerim bo do prihodnjega laskavega naslova in izbora »vladal in bdel« nad ribiči v Ribiški družini Murska Sobota.

Ribiški car je postal 20-letni Vasja Lupša, član Ribiške družine Murska Sobota, ki je ulovil najtežjo ribo in sicer ostriža, ki je na tehtnici pokazal 160 gramov. Povedal je, da je ponosen in srečen, da je postal ribiški car, zato bo v prihodnje z velikim veseljem hodil na ribiška tekmovanja, pomagal pri vseh delovnih akcijah pri urejanju in vzdrževanju gramoznic, s katerimi po koncesijski pogodbi skrbi Ribiška družina Murska Sobota. Za nagrado je prejel enoletno brezplačno karto za ribolov.

Drugo mesto je zasedel Alojz Smodiš, ki je ulovil ribo rdeče oko, ki je tehtala 140 gramov, na tretjem mestu pa je pristal Vlado Zver, ki je na trnek ulovil ribo androgo, ki je tehtala 100 gramov. Vsi trije najboljši ribiči so člani Ribiške družine Murska Sobota. Čeprav je v bakovski gramoznici, kjer je potekalo ribiško tekmovanje za ribiškega carja, kar velika količina velikih rib, kot so krapi, ploščici, amurju, ščuke in druge sladkovodne ribe, se ribičem tokrat sreča ni nasmehnila. Skupaj so ulovili 2 kg različnih vrst rib.

Jože Žerdin



Več v Družabno