Cene ponekod navzdol, prihranite že lahko za kakšno kavico

Ta teden cene dizla v naši okolici znašajo od 1,016 do 1,019 evra za liter, cene 95-oktanskega bencina pa od 0,988 do 0,999 evra na liter.

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2020 ob 18:21
Cene goriva so ponekod šle navzdol

Cene goriva so ponekod šle navzdol

S 1. oktobrom se je iztekla Uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, na podlagi katere so se oblikovale najvišje dovoljene maloprodajne cene za neosvinčen motorni bencin 95 in dizel na bencinskih servisih izven avtocest in hitrih cest. S 1. oktobrom, se tako cene vseh naftnih derivatov lahko oblikujejo prosto na trgu.

Že kmalu po sprostitvi, so posamezni ponudniki malenkost dvignili ceno dizla, nato pa tudi skoraj vsi ponudniki malenkost znižali ceno predvsem 95-oktanskega bencina, ki se uporablja najpogosteje. Ta teden cene dizla v naši okolici znašajo od 1,016 do 1,019 evra za liter, cene 95-oktanskega bencina pa od 0,988 do 0,999 evra na liter. Ob predpostavki, da natočite 50 litrov bencina, tako lahko že prihranite za kakšno kavico.

Spletna aplikacija goriva.si, zajem zaslona goriva.si

Spletna stran, kjer lahko spremljate cene goriv na posameznih bencinskih servisih


Cene goriv sicer lahko spremljate na spletni strani goriva.si, ki jo je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) vzpostavilo že marca 2019. Aplikacija prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji in je v prvi vrsti namenjena potrošnikom.

Cene goriv v Ljutomeru
Cene goriv v Ljutomeru v torek, 20. oktobra 2020, vir: goriva.si


Več v Gospodarstvo