V občini Lenart se razmere slabšajo

Najbolj je zaskrbljujoče, da bi v zavodu Hrastovec, kjer je okrog 350 varovancev, prišlo do večjega izbruha bolezni COVID-19, saj bo le-to težko obvladljivo.

Prlekija-on.net, torek, 3. november 2020 ob 19:49
Lenart, foto: Sandi Kolarič

Lenart, foto: Sandi Kolarič

Razmere glede števila okuženih se v občini Lenart še naprej slabšajo, enako tudi v največjem socialno varstvenem zavodu v Sloveniji, ki ima sedež v občini Lenart. Ob tej situaciji je župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger povedal: "Situacija v Lenartu je še naprej zaskrbljujoča. Po podatkih, ki so mi na voljo, je polovica testiranih, ki jih opravijo v našem zdravstvenem domu, pozitivnih. Ekipe v zdravstvenem domu še obvladujejo situacijo, bolj zaskrbljujoče pa je v zavodu Hrastovec, kjer se okužbe širijo in je skupaj okuženih blizu 30 stanovalcev. Danes zjutraj se je sestal štab civilne zaščite skupaj z vodstvom zavoda Hrastovec in epidemiologom ter zdravniki, kateri izvajajo zdravstveno varstvo v tem zavodu, in ocena je bila, da je potrebno zaradi širjenja okužb, ločiti zdrave od bolnih ter tako zagotoviti dodatna sredstva na lokaciji zavoda Hrastovec za rdečo cono," je povedal župan.

Depandansa C v SVZ Hrastovec – enota, kjer se vzpostavlja dodatna rdeča cona

Zaradi širitev okužb bodo primorani seliti zdrave stanovalce v športno dvorano


"Mi, v naši občini, in v skladu z načrtom, kar je bilo tudi predvideno, smo za take potrebe namenili športno dvorano v Voličini in športno dvorano v Lenartu. Seveda se je po tej odločitvi štab CZ sestal z vodstvom osnovne šole v Voličini, z gospodom ravnateljem, in dogovorili smo se, da se začne priprava za preselitev več kot 50 oseb, tistih zdravih, iz lokacije v Hrastovcu v športno dvorano Voličina. Priprave so se začele, pri tem je pomagal naš režijski obrat, tako da računamo, da bo tekom jutrišnjega dneva tudi ta selitev stekla in da bomo to današnjo odločitev tudi realizirali. Seveda vse s ciljem, da bi se okužbe zmanjšale in zaustavile. Namreč težko si predstavljamo, da bi v zavodu Hrastovec na lokaciji, kjer je okrog 350 varovancev, prišlo do večjega izbruha bolezni COVID-19, saj bo le-to težko obvladljivo," je še ob tem povedal župan mag. Janez Kramberger:



Več v Črna kronika