Izbirali so največje in najtežje pridelke: polkilska paprika, krompir z dobrim kilogramom...

Na letošnjem natečaju je Turistično, kulturno in športno društvo Pečarovci med drugim izbiralo kdo je pridelal najtežjo jabolko, papriko, grozd, krompir, krmno peso, hruško, bučo, koruzo …

Prlekija-on.net, nedelja, 8. november 2020 ob 11:57
V Pečarovcih izbirali največje in najtežje pridelke

V Pečarovcih izbirali največje in najtežje pridelke

V organizaciji Turističnega kulturnega in športnega društva Pečarovci v občini Puconci so tudi letos pod geslom in natečajem »Ges mon pa najvekše, najvekšo« izbirali letošnje pridelke, ki so posameznikom zrasli na polju, sadovnjaku in na vrtu. Gre za že nekaj let utečeno akcijo društva, kjer s svojimi pridelki sodelujejo na izboru in ocenjevanju sadjarji, vrtičkarji, poljedelci in drugi ljubitelji narave, ki v natečaju sodelujejo s svojimi naj, naj kmetijskimi pridelki.

Na letošnjem natečaju je društvo med drugim izbiralo kdo je pridelal najtežjo jabolko, papriko, grozd, krompir, krmno peso, hruško, bučo, koruzo... Pridelovalci so pridelke prinesli v ocenjevanje v vaško - gasilski dom v Pečarovce, kjer je tudi potekalo ocenjevanje s razglasitvijo naj pridelkov. Posebna strokovna komisije je vse pridelke skrbno stehtala in izmerila ter razglasila zmagovalce. Rdeča nit natečaja je bila v tem, kdo je imel letos srečo, da je pridelal največji in najtežji pridelek. V društvu so veseli, da se na natečaj vsako leto prijavi vse več pridelovalcev, ki pridelajo posebne vrste največje in najtežje pridelke in to z željo, da to pokažejo drugim, ki se tovrstnega dogodka udeležijo.

Laskavi nazivi in naj zmagovalci pridelkov so postali: pri hruški je postal zmagovalec Ernest Rituper, Pečarovci s težo 0,418 kg, grozd Milan Majc, Brezovci, ki je tehtal 0,27 kg, krmna pesa Irena Petrijan, Pečarovci s težo 8,20 kg, jabolka Evangeličanska cerkvena občina Bodonci s težo, 0,485 kg, paprika Zlatica Drvarič, Otovci, ki je tehtala 0,407 kg, najtežji krompir je pridelala Marjeta Bencak, Satahovci, ki je tehtal 1,164 kg, najtežjo bučo je pridelala Zorica Krpič, Pečarovci, ki je tehtala 23 kg. Komisija pa je med drugim še ocenila in nagradila naj stvaritev narave in sicer pet krompirjev v obliki srca, ki jih pridelala Cvetka Flisar, Pečarovci.

Jože Žerdin



Več v Kultura in izobraževanje